Καταγγέλλουν πως για ασθενή που πέθανε, έδωσε έγκριση η λάθος οικογένεια να βγει από τη μηχανική υποστήριξη

Καταγγέλλουν πως για ασθενή που πέθανε, έδωσε έγκριση η λάθος οικογένεια να βγει από τη μηχανική υποστήριξη Facebook Twitter
0

Μια πρωτοφανής υπόθεση καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δικαστήρια του Σικάγο καθώς καταγγέλθηκε πως σε ασθενή που πέθανε, αφαιρέθηκε η μηχανική υποστήριξη, μετά από έγκριση που έδωσε η λάθος οικογένεια.

Σύμφωνα με την αγωγή, και όσα αναφέρει το BBC, ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Mercy στο Σικάγο τον Απρίλιο, αφού βρέθηκε ξαπλωμένος κάτω από ένα αυτοκίνητο, γυμνός με σοβαρά τραύματα στο σώμα και κυρίως στο πρόσωπο.

Η αστυνομία του Σικάγου τον εντόπισε, και τον ταυτοποίησε ως τον Αλφόνσο Μπένετ, και τον Μάιο το νοσοκομείο ήρθε σε επαφή με τους συγγενείς του. Ο άνδρας πέθανε αφού οι δικοί του συμφώνησαν να διακόψουν την μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο, αλλά ο πραγματικός Μπένετ, εμφανίστηκε λίγο αργότερα ζωντανός.

Εκείνη τη στιγμή, η οικογένειά του κανόνιζε τα διαδικαστικά της κηδείας του. Λίγο αργότερα, έγινε ταυτοποίηση μέσω δαχτυλικών αποτυπωμάτων του νεκρού άνδρα και ανακοινώθηκε πως ήταν ο Ελίσα Μπρίτμαν, ενώ ενημερώθηκε και η πραγματική του οικογένεια.

Πλέον και οι δύο οικογένειες στρέφονται νομικά κατά του νοσοκομείου με μηνύσεις για αμέλεια και ψυχική οδύνη. Όταν στο νοσοκομείο εισήχθη ο άνδρας που βρέθηκε χτυπημένος, κατεγράφη ως ανώνυμος. Η αναγνώριση του ως Μπένετ, είχε γίνει από κάποιες φωτογραφίες παλιότερης σύλληψης και όταν τα αδέλφια του κλήθηκαν να τον αναγνωρίσουν ενώ νοσηλευόταν, είπαν πως δεν μπορούσαν να το κάνουν με σιγουριά, λόγω των τραυμάτων που είχε στο πρόσωπό του.

Τώρα οι οικογένειες, τόσο του άνδρα που είναι ζωντανός, όσο και εκείνου που πέθανε, υποστηρίζουν πως το νοσοκομείο έπρεπε να κάνει πιο λεπτομερείς διαδικασίες αναγνώρισης μέσω dna προτού αποφανθεί για την ταυτότητα του ασθενή. Το νοσοκομείο αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ