Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα πιο «ξηρό μέλλον» - Θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού

Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα πιο «ξηρό μέλλον» - Θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού Facebook Twitter
0

Η γαλλική κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη χρήση νερού, προωθώντας την ανακύκλωση των λυμάτων και ενθαρρύνοντας τους πολίτες να καταναλώνουν λιγότερο, καθώς ο όγκος των υδάτων στα ποτάμια σταδιακά μειώνεται, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μετά από πολλούς μήνες συζητήσεων με τις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες ύδρευσης, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανέφερε σε μια έκθεσή του ότι θέλει να μειώσει τη χρήση νερού κατά 10% σε μια πενταετία και κατά 25% σε 15 χρόνια. Ο στόχος είναι να προετοιμαστεί η Γαλλία για ένα πιο ξηρό μέλλον. Η έκθεση επικαλείται μια κυβερνητική μελέτη που προβλέπει ότι ο μέσος όγκος νερού των γαλλικών ποταμών μπορεί να μειωθεί κατά 10-40% τα επόμενα 50 χρόνια.

«Το νερό είναι ένα από τα πρωτεύοντα ζητήματα στον αγώνα μας για τη σωτηρία του περιβάλλοντος», σημείωσε ο υπουργός Φρανσουά ντε Ριζί παρουσιάζοντας την έκθεση αυτή στους δημοσιογράφους.

Η Γαλλία προετοιμάζεται για ένα πιο «ξηρό μέλλον» - Θέλει να μειώσει την κατανάλωση νερού Facebook Twitter

Για να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρεώνονται υψηλότερες τιμές στους μεγάλους καταναλωτές –όπως για παράδειγμα στα νοικοκυριά που διαθέτουν πισίνα– αλλά θα αφήσει τις τοπικές αρχές να ορίσουν τα ποσά. Ο μέσος Γάλλος χρησιμοποιεί περίπου 150 λίτρα νερού ημερησίως.

«Θα θέσουμε ένα πλαίσιο και μια σειρά πρωτοβουλιών για τις τοπικές αρχές ώστε να αναλάβουν δράση», πρόσθεσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος Εμανουέλ Βαργκόν.

Μέχρι το 2025 η κυβέρνηση θέλει να τριπλασιαστεί η χρήση βρόχινου νερού και ανακυκλώσιμων λυμάτων για το πότισμα των φυτών, τα καζανάκια στις τουαλέτες και για άλλους σκοπούς για τους οποίους δεν απαιτείται να χρησιμοποιείται πόσιμο νερό. Στη Γαλλία, μόλις το 1% του ακάθαρτου νερού ανακυκλώνεται, ενώ στην Ισπανία και την Ιταλία το ποσοστό αυτό φτάνει το 10%, όπως εξήγησε η Μαρί-Ανζ Ντεμπόν, της εταιρείας υδάτων Suez μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL σήμερα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM