Το επικριτικό σκίτσο για τον Τραμπ έγινε viral - Δύο μέρες μετά έχασε τη δουλειά του ο σκιτσογράφος

Το επικριτικό σκίτσο για τον Τραμπ έγινε viral - Δύο μέρες μετά έχασε τη δουλειά του ο σκιτσογράφος Facebook Twitter
0

Ένας Καναδός σκιτσογράφος δημιούργησε ένα πολύ επικριτικό σκίτσο για τον Ντόναλντ Τραμπ το οποίο έγινε viral παγκοσμίως.  Λίγες μέρες μετά βρέθηκε χωρίς δουλειά. 

Το σκίτσο έδειχνε τον Αμερικανό πρόεδρο να παίζει γκολφ πάνω από τα πτώματα των δύο μεταναστών που πνίγηκαν πρόσφατα προσπαθωντας να εισέλθουν στις ΗΠΑ και η φωτογραφία τους συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. 

Το σκίτσο έγινε viral την περασμένη Τετάρτη. Δύο μέρες μετά ο Μάικλ Ντε Άντερ, ο σκιτσογράφος ανέφερε στο Τwitter πως δεν εργάζεται πια στην εκδοτική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν στο Νιου Μπρούνσγουικ. 

Το σκίτσο του Ντε Αντερ απεικόνιζε τον Τραμπ να ρωτάει τους δύο νεκρούς μετανάστες «σας πειράζει αν παίξω». Ήταν μια σαφέστατη αναφορά στην εικόνα του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και της κόρης του, ηλικίας 23 μηνών, οι οποίοι πνίγηκαν όταν προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό Ριό Γκράντε και να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ. 

Το επικριτικό σκίτσο για τον Τραμπ έγινε viral - Δύο μέρες μετά έχασε τη δουλειά του ο σκιτσογράφος Facebook Twitter

«Τα πάνω και τα κάτω στη ζωή του σκιτσογράφου. Σήμερα μου είπαν πως δεν εργάζομαι πια σε όλες τις εφημερίδες της New Brunswick Inc» έγραψε ο ντε Άντερ στο Twitter. Αργότερα ξεκαθάρισε πως  είχε ένα συγκεκριμένο συμβόλαιο με την εταιρεία, που δεν επέτρεπε την (τυπική) απόλυση του. 

Η εκδοτική εταιρεία απάντησε πως «είναι τελείως λάθος να υπονοεί κανείς» πως ακύρωσε μια freelance συνεργασία με τον σκιτσογράφο για λόγους που σχετίζονται με το συγκεκριμένο σκίτσο. 

«Αυτή είναι μια ψευδής αφήγηση που απλά αναπαράγεται απρόσεκτα στα social media», αναφέρει η εταιρεία. Προσθέτει πως ποτέ ο σκιτσογράφος δεν είχε προσφέρει να πουλήσει το συγκεκριμένο σκίτσο σε αυτήν και πως ήδη είχε αποφασίσει την αντικατάσταση του Ντε Άντερ με άλλον σκιτσογράφο «Οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και βδομάδες», αναφέρει. 

Ο Ντε Άντερ, ένας από τους γνωστότερους σκιτσογράφους στον Καναδά. θα κυκλοφορήσει το καινούργιο του βιβλίο τον Σεπτέμβριο.  


 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ