Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι: Η συγκλονιστική φωτογραφία στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι: Η συγκλονιστική φωτογραφία στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού Facebook Twitter
EPA/Abraham Pineda-Jácome
2

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο με νεκρούς και αγκαλιασμένους έναν πατέρα με την μικρή κόρη του, που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία δείχνει τον 26χρονο Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ με την μόλις 2 ετών κόρη του Βαλέρια μπρούμυτα, με το χεράκι του μικρού κοριτσιού ακόμη περασμένο στο λαιμό του πατέρα της, να κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, που βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Τα πτώματα του πατέρα και της μικρής του κόρης βρέθηκαν τη Δευτέρα στα περίχωρα της Ματαμόρος, στην μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας, αναφέρεται σε έκθεση της μεξικανικής δικαιοσύνης στην οποία είχε πρόσβαση το AFP.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο πατέρας, ένας 25χρονος μάγειρας, η 21χρονη μητέρα και η μικρή τους κόρη είχαν φτάσει την περασμένη εβδομάδα στην Ματαμόρος αφού είχαν διασχίσει όλο το Μεξικό. Την Κυριακή το απόγευμα η οικογένεια αποφάσισε να προσπαθήσει να περάσει κολυμπώντας στην αμερικανική όχθη του ποταμού Ρίο Μπράβο, συνοδεία ενός φίλου.

Ο πατέρας πήρε στην πλάτη του το παιδί και το έβαλε μέσα στην μπλούζα του για να διασχίσουν τον ποταμό. Όμως τους παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα και πνίγηκαν και οι δύο μπροστά στα μάτια της νεαρής μητέρας, η οποία κατάφερε να επιστρέψει ζωντανή στην μεξικανική όχθη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στις τοπικές αρχές.

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Για να μη ξεχνάμε και τι έγινε πριν τέσσερα χρόνια με την τραγωδία του μικρού Αλάν Κούρντι, που πνίγηκε απέναντι από την Κω και οι τραγική φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου.