Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι: Η συγκλονιστική φωτογραφία στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού

Πατέρας και κόρη πνίγηκαν αγκαλιασμένοι: Η συγκλονιστική φωτογραφία στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού Facebook Twitter
EPA/Abraham Pineda-Jácome
2

Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα συγκλονιστικό στιγμιότυπο με νεκρούς και αγκαλιασμένους έναν πατέρα με την μικρή κόρη του, που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να περάσουν από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

Η φωτογραφία δείχνει τον 26χρονο Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ Ραμίρεζ με την μόλις 2 ετών κόρη του Βαλέρια μπρούμυτα, με το χεράκι του μικρού κοριτσιού ακόμη περασμένο στο λαιμό του πατέρα της, να κείτονται νεκροί στις όχθες του ποταμού Ρίο Γκράντε, που βρίσκεται στα σύνορα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Τα πτώματα του πατέρα και της μικρής του κόρης βρέθηκαν τη Δευτέρα στα περίχωρα της Ματαμόρος, στην μεξικανική πολιτεία Ταμαουλίπας, αναφέρεται σε έκθεση της μεξικανικής δικαιοσύνης στην οποία είχε πρόσβαση το AFP.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο πατέρας, ένας 25χρονος μάγειρας, η 21χρονη μητέρα και η μικρή τους κόρη είχαν φτάσει την περασμένη εβδομάδα στην Ματαμόρος αφού είχαν διασχίσει όλο το Μεξικό. Την Κυριακή το απόγευμα η οικογένεια αποφάσισε να προσπαθήσει να περάσει κολυμπώντας στην αμερικανική όχθη του ποταμού Ρίο Μπράβο, συνοδεία ενός φίλου.

Ο πατέρας πήρε στην πλάτη του το παιδί και το έβαλε μέσα στην μπλούζα του για να διασχίσουν τον ποταμό. Όμως τους παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα και πνίγηκαν και οι δύο μπροστά στα μάτια της νεαρής μητέρας, η οποία κατάφερε να επιστρέψει ζωντανή στην μεξικανική όχθη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στις τοπικές αρχές.

 
Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις

Διεθνή / Ισπανία: Ο Σάντσεθ ζητά τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις διεθνείς αθλητικές οργανώσεις μετά τα επεισόδια

Οι δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού ήρθαν μία μέρα μετά την πρόωρη διακοπή του ποδηλατικού αγώνα Vuelta a España, εξαιτίας επεισοδίων με φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές που οδήγησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Διεθνή / Η Ρωσία θέλει πίσω τους S-400 από την Τουρκία – Στο τραπέζι η επαναγορά τους

Η Ρωσία φέρεται να ζήτησε από την Τουρκία να επαναγοράσει τους S-400, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις λόγω αυξημένης ζήτησης - Πώς η πρόταση επηρεάζει τις σχέσεις Άγκυρας με ΝΑΤΟ και ΗΠΑ και τι σημαίνει για τα F-35
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Διεθνή / «Ερντογάν παραιτήσου»: Εντυπωσιακή διαδήλωση του CHP στην Άγκυρα εν μέσω του πογκρόμ κατά των κεμαλικών

Μεγάλη διαδήλωση 50.000 ατόμων στην Άγκυρα ενάντια στη δικαστική απόφαση που απειλεί την ηγεσία του CHP - Ο Οζγκιούρ Οζέλ κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα» και επιτίθεται στην κυβέρνηση Ερντογάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

2 σχόλια
Για να μη ξεχνάμε και τι έγινε πριν τέσσερα χρόνια με την τραγωδία του μικρού Αλάν Κούρντι, που πνίγηκε απέναντι από την Κω και οι τραγική φωτογραφία του έκανε τον γύρο του κόσμου.