Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της αιματηρής επίθεσης δύο καμικάζι αυτοκτονίας στην Τυνησία.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, δύο καμικάζι βομβιστές ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι σε χωριστές επιθέσεις που πραγματοποίησαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Τυνησίας.

 

Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν λίγους μήνες πριν από τις εκλογές και στην αιχμή της τουριστικής σεζόν στη διάρκεια της οποίας η Τυνησία ελπίζει να υποδεχθεί αριθμό ρεκόρ επισκεπτών.

 

Ο πρώτος καμικάζι έβαλε στόχο μια περίπολο της αστυνομίας στην οδό Σαρλ ντε Γκωλ, σύμφωνα με το Reuters, στο κέντρο της Τύνιδας.

 

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και τουλάχιστον ένας άλλος αστυνομικός και τρεις πολίτες τραυματίστηκαν.

 

Λίγο αργότερα, ένας δεύτερος καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος κοντά σε σταθμό της αστυνομίας στη συνοικία αλ-Καρτζάνι.

 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο στόχος του δεύτερου καμικάζι ήταν στρατόπεδο της Εθνοφρουράς. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν εκεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

 

Αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έχουν αποκλείσει τα σημεία όπου σημειώθηκαν οι επιθέσεις.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters