Δηλητηρίασαν εκατοντάδες γύπες στην Μποτσουάνα

Δηλητηρίασαν εκατοντάδες γύπες στην Μποτσουάνα Facebook Twitter
0

Πάνω από 500 γύπες, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, πέθαναν ύστερα από μαζική δηλητηρίαση στην Μποτσουάνα, όπως έκαναν γνωστό τοπικοί αξιωματούχοι.

Συνολικά βρέθηκαν νεκροί 537 γύπες και δύο αετοί στο βορειοανατολικό κομμάτι της χώρας. Δεν είναι σαφές πότε ακριβώς συνέβη η δηλητηρίαση. 

Η κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας υποπτεύεται πως λαθροθήρες, οι οποίοι είχαν σκοτώσει τρεις ελέφαντες, περιέλουσαν με δηλητήριο τα κουφάρια των ελεφάντων, από τα οποία τράφηκαν οι γύπες.  Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες καταγεγραμμένες μαζικές θανατώσεις ενός είδους που κινδυνεύει. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, ο λόγος που οι λαθροθήρες σκοτώνουν τους γύπες, είναι πως τα πουλιά που τρέφονται με ψοφίμια, μπορούν να εντοπίσουν ένα κουφάρι ενώ πετούν ακόμα και χιλιόμετρα μακριά του, έτσι ουσιαστικά αποκαλύπτουν περιπτώσεις παράνομου κυνηγιού.

Η κυβέρνηση της Μποτσουάνα χαρακτήρισε τη μαζική δηλητηρίαση επικίνδυνη και βλαβερή για το περιβάλλον μας και κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν τέτοιες παράνομες πράξεις.  Το περιστατικό συνέβη κατά την περίοδο αναπαραγωγής των πουλιών, κάτι που σημαίνει πως πιθανότατα θα επηρεαστούν και τα νεογνά που είχαν γεννήσει τα νεκρά πουλιά. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ