Θανατική καταδίκη σε 37χρονο που σκότωσε τα πέντε παιδιά του στη Νότια Καρολίνα

Θανατική καταδίκη σε 37χρονο που σκότωσε τα πέντε παιδιά του στη Νότια Καρολίνα Facebook Twitter
1

Δικαστήριο της Νότιας Καρολίνας στις ΗΠΑ καταδίκασε την Πέμπτη σε θάνατο 37χρονο άνδρα που σκότωσε τα πέντε παιδιά του και κατόπιν μετέφερε τις σορούς για να τις πετάξει στην Αλαμπάμα.

Οι ένορκοι συμφώνησαν ομόφωνα να επιβληθεί στον Τίμοθι Τζόουνς η θανατική ποινή, αφού προηγουμένως τον έκριναν ένοχο για τη δολοφονία των παιδιών του: Μίρα, 8 ετών, Ελάιας, 7, Νέιθαν, 6, Γκάμπριελ 2 και Άμπιγκεϊλ, 1 έτους.

Ο Τζόουνς, ένας διαζευγμένος πρώην μηχανικός λογισμικού, δεν κατέθεσε στη δίκη του που έγινε στο Λέξινγκτον της Νότιας Καρολίνας. Κατά την τελική αγόρευσή του, ο εισαγγελέας Ρικ Χάμπαρντ είπε ότι οι δολοφονίες παιδιών κάτω των 11 ετών δικαιολογούν τη θανατική ποινή. «Η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη του εγκλήματος. Πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο», είπε.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, για να ελαφρύνει τη θέση του, υπενθύμισε στους ενόρκους ότι η μητέρα του Τζόουνς έπασχε από σχιζοφρένεια, μια ασθένεια που κάποιες φορές κληρονομείται. Ο συνονόματος πατέρας του ζήτησε από το δικαστήριο να του χαρίσει τη ζωή και μάλιστα έβγαλε το πουκάμισό του μέσα στην αίθουσα για να δείξει την πλάτη του, καλυμμένη με τατουάζ με τα πρόσωπα των νεκρών εγγονιών του.

Ο Τζόουνς συνελήφθη στο Μισισίπι τον Σεπτέμβριο του 2014 και ομολόγησε ότι ο μεσαίος γιος του, ο Νέιθαν, πέθανε μετά από μια τιμωρία που του επέβαλε. Στη συνέχεια, στραγγάλισε τα άλλα τέσσερα παιδιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Καρόλου - Τραμπ: Ο βασιλιάς θα ψάξει ευήκοα ώτα σε έναν «αντι-περιβαλλοντιστή» πρόεδρο

Διεθνή / Η δεύτερη απόπειρα του βασιλιά Καρόλου να πείσει τον Τραμπ για την κλιματική κρίση

Ο Βασιλιάς Κάρολος επιχειρεί ξανά να πείσει τον Ντόναλντ Τραμπ για την ανάγκη δράσης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, σε μια κρίσιμη συνάντηση στο Ουίνδσορ - Τι ειπώθηκε, πώς αντέδρασε ο Τραμπ και γιατί αυτή η συνομιλία μπορεί να καθορίσει το μέλλον του πλανήτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια