Έκρηξη σε εργοστάσιο ΤΝΤ στη Ρωσία: Αγνοούμενοι και τραυματίες

Έκρηξη σε εργοστάσιο ΤΝΤ στη Ρωσία: Αγνοούμενοι και τραυματίες Facebook Twitter
0

Δύο άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον 20 έχουν τραυματιστεί μετά τις τρεις εκρήξεις σε εργοστάσιο παραγωγής τρινιτροτολουολίου (TNT), στην πόλη Ντζερζίνσκ της Ρωσίας. Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Από τις εκρήξεις υπήρξαν ζημιές σε αρκετά κτίρια και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε την πόλη. Οι εκρήξεις ακούστηκαν ακόμα και στη γειτονική πόλη Μπογκορόντσκ, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ανέφεραν πως όλοι οι εργαζόμενοι απoμακρύνθηκαν σε ασφαλές σημείο, όμως οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο άνθρωποι αγνοούνται. 

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει διάφορους τύπους εκρηκτικών οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως σε ορυχεία και λατομεία. Ένα από τα κτίρια του έχει καταστραφεί τελείως ενώ η φωτιά που ξέσπασε έχει επεκταθεί σε γειτονικά κτίρια 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει έκρηξη στο εργοστάσιο. Στις 4 Απριλίου μία άλλη έκρηξη κατέστρεψε ένα μικρότερο κτίριο του εργοστασίου, αλλά δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Τον περασμένο Αύγουστο όμως μία έκρηξη είχε σκοτώσει πέντε εργάτες. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ