Δύο άνθρωποι αγνοούνται και τουλάχιστον 20 έχουν τραυματιστεί μετά τις τρεις εκρήξεις σε εργοστάσιο παραγωγής τρινιτροτολουολίου (TNT), στην πόλη Ντζερζίνσκ της Ρωσίας. Η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

 

Από τις εκρήξεις υπήρξαν ζημιές σε αρκετά κτίρια και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού κάλυψε την πόλη. Οι εκρήξεις ακούστηκαν ακόμα και στη γειτονική πόλη Μπογκορόντσκ, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ανέφεραν πως όλοι οι εργαζόμενοι απoμακρύνθηκαν σε ασφαλές σημείο, όμως οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως δύο άνθρωποι αγνοούνται. 

 

 

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει διάφορους τύπους εκρηκτικών οι οποίοι χρησιμοποιούνται κυρίως σε ορυχεία και λατομεία. Ένα από τα κτίρια του έχει καταστραφεί τελείως ενώ η φωτιά που ξέσπασε έχει επεκταθεί σε γειτονικά κτίρια 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει έκρηξη στο εργοστάσιο. Στις 4 Απριλίου μία άλλη έκρηξη κατέστρεψε ένα μικρότερο κτίριο του εργοστασίου, αλλά δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Τον περασμένο Αύγουστο όμως μία έκρηξη είχε σκοτώσει πέντε εργάτες.