LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Ευρωεκλογές 2019 Ιταλία: Η ακροδεξιά Λέγκα του Σαλβίνι πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τα exit poll

Ευρωεκλογές 2019 Ιταλία: Η ακροδεξιά Λέγκα του Σαλβίνι πρώτο κόμμα, σύμφωνα με τα exit poll Facebook Twitter
EPA
0

Η ακροδεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι φέρεται να αναδείχθηκε μεγαλύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές στην Ιταλία, σύμφωνα exit poll που μεταδόθηκαν από τέσσερα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Λέγκα ξεπέρασε τον κυβερνητικό της εταίρο, το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) που έχει απολέσει σχεδόν το ένα τρίτο της εκλογικής του βάσης μέσα σε έναν χρόνο. 

Αν επιβεβαιωθεί, το αποτέλεσμα αυτό ενδέχεται να μεταβάλει σημαντικά την ισορροπία ισχύος στην ιταλική κυβέρνηση συμμαχίας, η οποία σπαράσσεται από έριδες, αλλά και να δώσει περισσότερη εξουσία στον ηγέτη της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι, που επιδιώκει να τεθούν σε εφαρμογή φοροαπαλλαγές πιθανόν παραβαίνοντας τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δημοσιονομικά. 

Τα exit poll προβλέπουν ότι η Λέγκα θα λάβει από το 26,0 ως το 31,0% των ψήφων, από 17% στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και 6,2% στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2014.

Η σκληρή στάση του Σαλβίνι, ειδικά στο ζήτημα της μετανάστευσης, πιστεύεται ότι συνέβαλε στην αύξηση του ποσοστού της Λέγκας. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος η ακροδεξιά παράταξη του Σαλβίνι συγκέντρωνε έως και το 37% των ψήφων, κάτι που υποδεικνύει ότι η ορμή του ανασχέθηκε κατά τι έπειτα από μήνες ταχείας ανόδου.

Το M5S, του οποίου ηγείται ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάγιο, έλαβε από 18,5% ως 23,0%, σύμφωνα με τα exit poll, από 32% στις βουλευτικές εκλογές του 2018 και 21,1% πριν από πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με τα έξιτ πολ, το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) φέρεται να συγκεντρώνει από το 20,5% ως το 25,0%, από 18,7% το 2018 και 40,8% το 2014 το 2014 και να μετατρέπεται στο δεύτερο κόμμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Διεθνή / «Σοφία από τον ουρανό»: Ευαγγελικοί πάστορες προσεύχονται για τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Ο επικεφαλής πάστορας ακούγεται να λέει: «Προσευχόμαστε να πλημμυρίσουν η καρδιά και το μυαλό του με σοφία από τον ουρανό και ο Κύριος να τον καθοδηγήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε σήμερα»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Ιράν και Ισραήλ ανταλλάσσουν πλήγματα

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται, καθώς Ιράν και Ισραήλ συνεχίζουν να ανταλλάσσουν σφοδρά πλήγματα μία εβδομάδα μετά την έναρξη του πολέμου, με επιθέσεις να σημειώνονται και σε χώρες του Κόλπου
THE LIFO TEAM