MET GALA 2024

Λιόν: Έκρηξη βόμβας με τραυματίες

Λιόν: Έκρηξη βόμβας με τραυματίες Facebook Twitter
0

Συναγερμός σήμανε στη Λιον μετά από έκρηξη βόμβας το απόγευμα της Παρασκευής κοντά σε εμπορικό κέντρο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ η βόμβα τοποθετήθηκε σε πακέτο κοντά στο εμπορικό κατάστημα Brioche Doree και από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον έξι άτομα, δύο εξ αυτών σοβαρά. 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε μια πρώτη αντίδραση, έκανε λόγο για "επίθεση", από την οποία δεν υπήρξαν νεκροί.

Νωρίτερα, πηγές της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών ανέφεραν ότι ένα παγιδευμένο δέμα, που ήταν τοποθετημένο στο οδόστρωμα εξερράγη. Γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η βόμβα περιείχε "καρφιά και βίδες".

Ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας διαβεβαίωσε ότι η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει και ότι φέρουν τραύματα στο κάτω μέρος του σώματός τους. Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο lyoncapitale.fr, μεταξύ των τραυματιών είναι και ένα παιδί 10 ετών.

Οι αρχές εκκένωσαν αμέσως την περιοχή, την οποία έχουν αποκλείσει μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Διεθνή
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ