Αίγυπτος: Αποφυλακίζεται δημοσιογράφος του Al Jazeera - Είχε συλληφθεί το 2016

Αίγυπτος: Αποφυλακίζεται δημοσιογράφος του Al Jazeera - Είχε συλληφθεί το 2016 Facebook Twitter
0

Ένα αιγυπτιακό δικαστήριο διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση του δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera Μαχμούντ Χουσέιν, ο οποίος παρέμεινε για παραπάνω από δύο χρόνια προφυλακισμένος, δήλωσαν ο δικηγόρος του και μια δικαστική πηγή.

Ο Χουσέιν είχε συλληφθεί το 2016 και κρατείτο με κατηγορίες για δημοσίευση ψευδών πληροφοριών και συμμετοχή στο κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, που είναι εκτός νόμου στην Αίγυπτο. Παρόμοιες κατηγορίες είχαν αντιμετωπίσει και οι τρεις συνάδελφοί του που συνελήφθησαν το 2013.

Ο δικηγόρος του Ταχίρ Αμπού αλ Νασρ δήλωσε ότι ο Χουσέιν θα αποφυλακιστεί εντός των επόμενων ημερών.

Ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος, που εργαζόταν στην έδρα του δικτύου στη Ντόχα του Κατάρ, συνελήφθη τρεις ημέρες αφού επέστρεψε στην πατρίδα του με ολιγοήμερη άδεια.

Οι αιγυπτιακές αρχές κατηγορούν το Al Jazeera ότι είναι ο εκφραστής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του κινήματος που υποστηρίχτηκε από το Κατάρ και που ο πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι ανέτρεψε το 2013 όταν ήταν αρχηγός του στρατού.

Το 2013 είχαν συλληφθεί στην Αίγυπτο τρεις δημοσιογράφοι του Al-Jazeera, μεταξύ των οποίων ένας Καναδός και ένας Αυστραλός. Όλοι τους τελικά αποφυλακίστηκαν και κατόπιν τους δόθηκε η άδεια να φύγουν από τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνή / Από την πλατεία Συντάγματος έως την Κοπακαμπάνα – Πώς υποδέχθηκε ο πλανήτης το 2026

Η χιονισμένη Εύβοια, τα πυροτεχνήματα πάνω από αγροτικά μπλόκα, αλλά και οι εικόνες από τη Νέα Ζηλανδία και άλλες γωνιές του κόσμου συνέθεσαν το σκηνικό της υποδοχής του 2026
THE LIFO TEAM
 ΣΑΝΑΕ ΤΑΚΑΙΤΣΙ ΙΑΠΩΝΙΑ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

Διεθνή / Ιαπωνία: Με την πρωθυπουργό μπροστά, οι βουλεύτριες καταγγέλουν ανισότητα στις τουαλέτες 

Σύμφωνα με το αίτημα, κοντά στην κεντρική αίθουσα της ολομέλειας υπάρχει μόνο μία γυναικεία τουαλέτα με δύο θαλάμους, τη στιγμή που στην Κάτω Βουλή έχουν εκλεγεί 73 γυναίκες
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΛΗΓΜΑ CEO

Διεθνή / Η CIA πίσω από το πλήγμα των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Associated Press 

Πρόκειται για την πρώτη γνωστή άμεση αμερικανική επιχείρηση σε έδαφος της Βενεζουέλας από τότε που η Ουάσινγκτον ξεκίνησε σειρά πληγμάτων σε διεθνή ύδατα στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά της διακίνησης ναρκωτικών
THE LIFO TEAM