Οι ΗΠΑ διακόπτουν όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ διακόπτουν όλες τις αεροπορικές συνδέσεις με τη Βενεζουέλα Facebook Twitter
0

Την διακοπή όλων των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βενεζουέλα διέταξε σήμερα το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ, επικαλούμενο τις αναφορές περί ταραχών και βιαιοπραγιών γύρω από τα αεροδρόμια της χώρας αυτής.

Σε επιστολή του προς το υπουργείο Μεταφορών, με την οποία ζητά τη διακοπή των πτήσεων όλων των αεροσκαφών, επιβατικών και μεταφορικών, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας αναφέρει ότι «οι συνθήκες στη Βενεζουέλα απειλούν την ασφάλεια των επιβατών, των αεροσκαφών και των πληρωμάτων» που ταξιδεύουν από και προς τη χώρα.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την απόφαση της Ουάσινγκτον.

Πολλές διεθνείς αεροπορικές εταιρείες σταμάτησαν τις πτήσεις τους στη Βενεζουέλα για λόγους ασφαλείας. Η American Airlines, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία που συνέδεε τις ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, ανέστειλε επ' αόριστον τις πτήσεις της τον Μάρτιο.

Έναν μήνα μετά, η FAA (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας) απαγόρευσε στις αμερικανικές εταιρείες να πετούν σε ύψος χαμηλότερο των 26.000 ποδών όταν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της Βενεζουέλας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM