Θαλασσόλυκος: Η Τουρκία κάνει πρόβα κατάληψης εδαφών

Θαλασσόλυκος: Η Τουρκία κάνει πρόβα κατάληψης εδαφών Facebook Twitter
1

Τον επιθετικό χαρακτήρα της ναυτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος», στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιβεβαιώνει η Τουρκία με σενάρια κατάληψης εδαφών. 

Ο διοικητής επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, αντιναύαρχος Γιανκί Μπαγτζίογλου, σε ενημέρωση που έκανε το βράδυ της Τρίτης, υποστήριξε ότι στο πλαίσιο του «Θαλασσόλυκου» θα πραγματοποιηθούν «ασκήσεις με σενάριο κρίσης και πολέμου».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο αντιναύαρχος Μπαγτζίογλου παραδέχθηκε ότι η άσκηση «Θαλασσόλυκος» έχει επιθετική μορφή, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι περιλαμβάνει προσομοιώσεις επιχειρήσεων ελέγχου θαλάσσιας περιοχής, κατάληψης περιοχών και «καταστροφής στόχων με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης ο «Θαλασσόλυκος» είναι μεγαλύτερος και από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2019». Τα γυμνάσια του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, διεξάγονται στις τρεις θάλασσες που βρέχουν τη χώρα, μέσα σε ένα πλαίσιο εντάσεων εξαιτίας της εκμετάλλευσης κοιτασμάτων αερίου στα ανοικτά της Κύπρου.

Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο της Τουρκίας, 131 πολεμικά πλοία, 57 αεροπλάνα και 33 ελικόπτερα συμμετέχουν στην άσκηση, που θα διεξαχθεί στη Μεσόγειο, το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα και θα ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι η νέα άσκηση θα περιλαμβάνει σενάρια πολέμου σε στρατηγικό επίπεδο και πιο διευρυμένων κρίσεων-έντασης, την ώρα που για το μέρος που αφορά την ανατολική Μεσόγειο, σήμερα νωρίς το πρωί ξεκίνησαν φρεγάτες, καταδρομικά, υποβρύχια, βοηθητικά πλοία από το λιμάνι Ακσάζ.

Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ακόμη ότι «με αυτό τον τρόπο οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα παγιώσουν την ισχύ και κυριαρχία τους στις θάλασσες και θα δώσουν την μεγαλύτερη απάντηση στις πολιτικές περιορισμού της Τουρκίας κυρίως στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΡΙ ΣΤΑΙΛΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ

Διεθνή / Χάρι Στάιλς: Απογοητευμένοι οι φαν με το κόστος των εισιτηρίων της περιοδείας - Το σχόλιο του Λίαμ Γκάλαχερ

Οι τιμές για το «Together, Together World Tour» που προκάλεσαν αντιδράσεις - «Με αυτές τις τιμές, περιμένω ο Χάρι Στάιλς να έρθει μέχρι τη θέση μου και να με φιλήσει»
THE LIFO TEAM
Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / Τα επτά πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να συμβούν αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Αν δεν επιτευχθεί τελευταία στιγμή συμφωνία με την Τεχεράνη και ο Ντόναλντ Τραμπ δώσει εντολή επίθεσης, οι εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες για τη Μέση Ανατολή αλλά και τον κόσμο
THE LIFO TEAM
Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια