Η εκπρόσωπος του ακροδεξιού Κόμματος της Προόδου που συμμετέχει στην κεντροδεξιά κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας, τρεις μέρες μόνο αφού της ανατέθηκε το Υπουργείο Υγείας, προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με τις δηλώσεις της.

 

«Πρέπει να επιτρέπεται στον κόσμο να καπνίζει, να πίνει και να τρώει όσο κόκκινο κρέας θέλει», δήλωσε η 41χρονη πολιτικός που έχει συχνά εκφράσει έντονα συντηρητικές και αντι - μεταναστευτικές θέσεις, τονίζοντας παράλληλα: «Δεν σκοπεύω στη νέα μου θέση να γίνω η ηθική αστυνομία».

 

Εξέφρασε επίσης την συμπάθεια της στους καπνιστές αποκαλώντας τους κοινωνικούς «παρίες», δηλώνοντας μάλιστα ότι και η ίδια είναι καπνίστρια, αλλά «κοινωνική» κυρίως.

 

Αμέσως μετά την συνέντευξη κυκλοφόρησε μάλιστα στα social media μια φωτογραφία που την δείχνει να καπνίζει σε εξωτερικό χώρο μαζί με συνεργάτισσές της.

 

 

 

Η Λιστχάουγκ είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση τον Μάρτιο της περσινής χρονιάς ενώ υπηρετούσε ως Υπουργός Δικαιοσύνης μετά από ανάρτησή της στο Facebook στην οποία είχε ανεβάσει φωτογραφίες τρομοκρατών με το σχόλιο ότι το Εργατικό Κόμμα της αντιπολίτευσης θέτει «τα δικαιώματα των τρομοκρατών» πάνω από την εθνική ασφάλεια.

 

Αντιδρώντας στις προχθεσινές δηλώσεις της υπουργού, η γενική γραμματέας της Νορβηγικής Αντικαπνιστικής Εταιρείας δήλωσε βαθιά ανήσυχη, λέγοντας ότι η ανάθεση του Υπουργείου Υγείας στη συγκεκριμένη πολιτικό μπορεί να πάει δεκαετίες πίσω τα ζητήματα δημόσιας υγείας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr