Ο Κουρτς προειδοποιεί την Ιταλία: Μην γίνετε μια δεύτερη Ελλάδα

Ο Κουρτς προειδοποιεί την Ιταλία: Μην γίνετε μια δεύτερη Ελλάδα Facebook Twitter
0

Να μην γίνει η Ιταλία μία δεύτερη Ελλάδα ακολουθώντας μια «ανεύθυνη πολιτική χρέους», προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτό το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστεί με μία νέα Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «μόνον τότε θα απαλλαγούμε από την κρίση, όταν υπάρξουν σαφείς κυρώσεις κατά χωρών-μελών της ΕΕ που δημιουργούν χρέος, και όλοι πρέπει να εργαστούμε για τη μείωση του ελλείμματος και για την τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς - ο οποίος στο παρελθόν, ως τότε Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, είχε ασκήσει επανειλημμένα κριτική απέναντι στην Ελλάδα σε σχέση τόσο με την οικονομική κατάσταση όσο και με το προσφυγικό -, «μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει εγγύηση πως η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα επιτυχημένη και σταθερή, όπως επίσης μόνον έτσι μπορεί να αποφευχθεί να θέσει η Ιταλία σε κίνδυνο ολόκληρο τον χώρο του ευρώ».

Ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί για επείγουσα ανάγκη ανανέωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, «η διαπραγμάτευση της οποίας είχε γίνει το 2007 και είχε τεθεί σε ισχύ το 2009», καθώς, όπως παρατηρεί, «από το 2009 έχουν αλλάξει οι βασικές οικονομικές προϋποθέσεις στην Ευρώπη και η συμφωνία αυτή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις».

Ο ίδιος ζητά στη συνέντευξή του στην στην ιταλική εφημερίδα La Stampa να υπάρξουν σαφείς ρυθμίσεις στην πολιτική της μετανάστευσης, αναφέροντας πως «όποιος έρχεται παράνομα στην Ευρώπη, δεν επιτρέπεται να φτάνει στην Κεντρική Ευρώπη» και πως είναι αναγκαίες «σαφείς κυρώσεις» για εκείνες τις χώρες-μέλη της ΕΕ που εξακολουθούν να αφήνουν ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα, να συνεχίζουν με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα ο Κουρτς προσθέτει πως «η ΕΕ πρέπει πάντως να υποστηρίξει χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», και επίσης η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει αφρικανικές χώρες και να προωθήσει προγράμματα ένταξης, ενώ στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές.

Στη συνέντευξή του στην La Stampa, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επαναλαμβάνει τις θέσεις του περί μείωσης του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περί διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου μόνο στις Βρυξέλλες και όχι και στο Στρασβούργο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ χτύπησε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη - Νέος συναγερμός στα ΗΑΕ

Νέα πλήγματα στα νότια προάστια της Βηρυτού - Ο ισραηλινός στρατός πλήττει στρατιωτικούς στόχους «σε όλο το Ιράν» - Νέα επίθεση ιρανικών drones και πυραύλων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - To μήνυμα της Κίνας για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM