Ο Κουρτς προειδοποιεί την Ιταλία: Μην γίνετε μια δεύτερη Ελλάδα

Ο Κουρτς προειδοποιεί την Ιταλία: Μην γίνετε μια δεύτερη Ελλάδα Facebook Twitter
0

Να μην γίνει η Ιταλία μία δεύτερη Ελλάδα ακολουθώντας μια «ανεύθυνη πολιτική χρέους», προειδοποιεί ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς.

«Αυτό το ζήτημα πρέπει να ρυθμιστεί με μία νέα Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «μόνον τότε θα απαλλαγούμε από την κρίση, όταν υπάρξουν σαφείς κυρώσεις κατά χωρών-μελών της ΕΕ που δημιουργούν χρέος, και όλοι πρέπει να εργαστούμε για τη μείωση του ελλείμματος και για την τήρηση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ».

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς - ο οποίος στο παρελθόν, ως τότε Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, είχε ασκήσει επανειλημμένα κριτική απέναντι στην Ελλάδα σε σχέση τόσο με την οικονομική κατάσταση όσο και με το προσφυγικό -, «μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να υπάρξει εγγύηση πως η Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα επιτυχημένη και σταθερή, όπως επίσης μόνον έτσι μπορεί να αποφευχθεί να θέσει η Ιταλία σε κίνδυνο ολόκληρο τον χώρο του ευρώ».

Ο Αυστριακός καγκελάριος προειδοποιεί για επείγουσα ανάγκη ανανέωσης της Συνθήκης της Λισαβόνας, «η διαπραγμάτευση της οποίας είχε γίνει το 2007 και είχε τεθεί σε ισχύ το 2009», καθώς, όπως παρατηρεί, «από το 2009 έχουν αλλάξει οι βασικές οικονομικές προϋποθέσεις στην Ευρώπη και η συμφωνία αυτή δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις».

Ο ίδιος ζητά στη συνέντευξή του στην στην ιταλική εφημερίδα La Stampa να υπάρξουν σαφείς ρυθμίσεις στην πολιτική της μετανάστευσης, αναφέροντας πως «όποιος έρχεται παράνομα στην Ευρώπη, δεν επιτρέπεται να φτάνει στην Κεντρική Ευρώπη» και πως είναι αναγκαίες «σαφείς κυρώσεις» για εκείνες τις χώρες-μέλη της ΕΕ που εξακολουθούν να αφήνουν ανθρώπους, οι οποίοι έχουν εισέλθει παράνομα, να συνεχίζουν με κατεύθυνση την Κεντρική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα ο Κουρτς προσθέτει πως «η ΕΕ πρέπει πάντως να υποστηρίξει χώρες, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», και επίσης η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει αφρικανικές χώρες και να προωθήσει προγράμματα ένταξης, ενώ στην Ευρώπη θα πρέπει να γίνονται δεκτοί μόνο πρόσφυγες από εμπόλεμες περιοχές.

Στη συνέντευξή του στην La Stampa, ο Σεμπάστιαν Κουρτς επαναλαμβάνει τις θέσεις του περί μείωσης του αριθμού των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περί διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου μόνο στις Βρυξέλλες και όχι και στο Στρασβούργο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM