Ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη της Κύπρου, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί δύο βαλίτσες, στις οποίες ο 35χρονος Ίλαρχος από την Κύπρο, γνωστός και ως «Ορέστης», ομολόγησε ότι πέταξε τα πτώματα των θυμάτων του.

 

Το Μεγάλο Σάββατο εντοπίστηκαν δύο βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη» κοντά στο μεταλλείο Μιτσερού, στο οποίο είχαν βρεθεί τα δύο πρώτα πτώματα.

 

Στο σημείο όπου βρέθηκαν οι βαλίτσες μέσω ρομποτικής κάμερας έχουν τοποθετηθεί σημαδούρες και σήμερα γίνεται προσπάθεια ανάσυρσης τους, η οποία δεν μπορούσε να γίνει χθες, καθώς αναμενόταν τα αποτελέσματα σχετικά με τη σύσταση του τοξικού νερού. Σήμερα θα αποφασιστεί το είδος του εξοπλισμού που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους δύτες.

 

Το Μεγάλο Σάββατο ο 35χρονος μεταφέρθηκε και πάλι από τους ανακριτές στη «Κόκκινη Λίμνη» για να υποδείξει εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων.

 

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα, οι δύτες έχουν εντοπίσει επίσης κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτιμούν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς δείχνει «ξένο» με τον χώρο. 

 

Στο μεταξύ, οι αρχές δεν έχουν πειστεί ότι ο 35χρονος serial killer σκότωσε μόνο επτά γυναίκες, όπως επιμένει και ομολόγησε με ιδιόχειρα σημειώματα 10 σελίδων. Ενα από τα ερωτήματα είναι το μεγάλο κενό που παρατηρείται από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη δολοφονία, σύμφωνα με την «Καθημερινή» της Κύπρου, ενώ οι ανακριτές ανησυχούν ότι ο Ιλαρχος δίνει σε δόσεις στοιχεία και απαντήσεις για τα φρικτά εγκλήματά του και τη μακάβρια δράση του.