Οργή στην Ιταλία: Οπαδοί της Λάτσιο άπλωσαν πανό υπέρ του Μουσολίνι

Οργή στην Ιταλία: Οπαδοί της Λάτσιο άπλωσαν πανό υπέρ του Μουσολίνι Facebook Twitter
0

Οργή έχει προκαλέσει στην γειτονική Ιταλία, η απόφαση ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο να «τιμήσουν» τον φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου με τη Μίλαν. 

Στους νοσταλγούς του φασισμού που συγκεντρώθηκαν χθες στην Piazzale Loreto, προστέθηκαν και ορισμένοι ακροδεξιοί οπαδοί της Ίντερ.

«Τιμή τον Μπενίτο Μουσολίνι», έγραφε το μεγάλο πανό που κρατούσαν οι οπαδοί, στο σημείο που κρεμάστηκε ο Μουσολίνι. Το πανό έφερε την υπογραφή των Irreducibles, μιας ομάδας ακροδεξιών οπαδών της Λάτσιο.

Στις 27 Απριλίου 1945, λίγο πριν την είσοδο των συμμαχικών στρατευμάτων στο Μιλάνο, ο Μουσολίνι κατευθυνόταν στην πόλη Κιαβέννα μαζί με την ερωμένη του Κλαρέττα Πετάτσι θέλοντας να διαφύγει στην Ελβετία, αλλά συνελήφθη από Ιταλούς παρτιζάνους.

Την επόμενη μέρα και οι δύο δικάστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από το ανώτατο αρχηγείο των «εθελοντικών σωμάτων Ελευθερίας» και εκτελέστηκαν μαζί με 16 ακόμη άτομα - τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης του Σαλό.

Τα πτώματά τους μεταφέρθηκαν και κρεμάστηκαν στην Piazzale Loreto που θεωρείται ένας από τους ιστορικούς χώρους της αντίστασης στο Μιλάνο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM