Τέλος το «Φίλιππος Β'» - Άλλαξε όνομα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων

Τέλος το «Φίλιππος Β'» - Άλλαξε όνομα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων Facebook Twitter
1

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε την Τρίτη να μετονομάσει το εθνικό στάδιο των Σκοπίων «Φίλιππος Β», στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

Το στάδιο, στο οποίο αγωνίζεται η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, έφερε το όνομα του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σήμερα μετονομάστηκε σε στάδιο «Τόσε Προέσκι» προς τιμήν ενός δημοφιλή τραγουδιστή στη Βόρεια Μακεδονία και σε άλλες χώρες της Βαλκανικής, ο οποίος πέθανε πρόωρα σε ηλικία 26 ετών και συγκεκριμένα το 2007 σε τροχαίο δυστύχημα.

«Αποφασίσαμε να μετονομάσουμε το στάδιο "Φίλιππος Β'" σε εθνικό στάδιο "Τόσε Προέσκι", για να τιμήσουμε μια προσωπικότητα που σημάδεψε την ιστορία της χώρας», αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Τέλος το «Φίλιππος Β'» - Άλλαξε όνομα το εθνικό στάδιο των Σκοπίων Facebook Twitter

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια