Σεισμός

Brexit: Παραιτήθηκε υφυπουργός - Η Μέι συναντά τον Κόρμπιν ψάχνοντας λύση στο αδιέξοδο

Brexit: Παραιτήθηκε υφυπουργός - Η Μέι συναντά τον Κόρμπιν ψάχνοντας λύση στο αδιέξοδο Facebook Twitter
0

O Nάιτζελ Άνταμς, υφυπουργός στην κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, αρμόδιος για την Ουαλία, παραιτήθηκε εξαιτίας της απόφασης της πρωθυπουργού να προχωρήσει σε συζητήσεις με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, ώστε να πετύχει μία συμφωνία για το Brexit που να εγκριθεί από το κοινοβούλιο. 

Ο Άνταμς δήλωσε πως η απόφαση της Μέι είναι ένα «βαρύτατο λάθος» και πως τώρα το Ηνωμένο Βασίλειο θα «καταλήξει σε μία τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε».

Ο Άνταμς, που είναι επίσης αρμόδιος για την κομματική πειθαρχία στο κοινοβούλιο, δήλωσε επίσης πως πίστευε πως η χώρα του θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε ένα «διαχειρίσιμο Brexit χωρίς συμφωνία». 

Ο Άνταμς είχε γίνει υφυπουργός τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Τερέζα Μέι πρόκειται να συναντήσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν αργότερα σήμερα ώστε να δουν αν μπορούν να φθάσουν σε μία συμφωνία στην οποία θα συμφωνήσουν και οι Συντηρητικοί και οι Εργατικοί, τα δύο μεγαλύτερα κόμμα στη βρετανική βουλή. 

Η Μέι είπε πως αν δεν γίνεi εφικτό να συμφωνήσουν με τον Κόρμπιν θα διαλέξουν μια σειρά από εναλλακτικές επιλογές που θα φέρουν προς ψήφιση στο κοινοβούλιο.

Ο υπουργός της Μέι ο οποίος είναι αρμόδιος για το Brexit, ο Στίβεν Μπάρκλεϊ, είπε πως «η αμείλικτη λογική» των αριθμητικών δεδομένων στο κοινοβούλιο δείχνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο βαδίζει πως ένα «μη επιθυμητό μαλακό Βrexit», κάτι που θα σημαίνει στενότερους δεσμούς με την Ε.Ε. 

Ο Μπάρκλει κατηγόρησε τους οπαδούς του «σκληρού Brexit» μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών οι οποίοι αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη συμφωνία της Μέι. 

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει δηλώσει πως για αυτόν η τελωνειακή ένωση και τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι οι προτεραιότητες και πως αναγνωρίζει την «ευθύνη» του στο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο. 

Διεθνή
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ