Ρωσικά αεροπλάνα μετέφεραν στρατιώτες στο Καράκας

Ρωσικά αεροπλάνα μετέφεραν στρατιώτες στο Καράκας Facebook Twitter
EPA
1

Δύο στρατιωτικά αεροπλάνα έφυγαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο το Σάββατο με προορισμό το Καράκας στη Βενεζουέλα μεταφέροντας στρατιώτες και 35 τόνους υλικό. 


Η πληροφορία που δημοσιεύει το Reuters στο twitter το οποίο επικαλείται ιστότοπους παρακολούθησης πτήσεων κάνει λόγο για δύο πτήσεις προς το Καράκας.


Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και οι New York Times που αναφέρουν ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο κύριο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας το Σάββατο με έναν Ρώσο αξιωματούχο και σχεδόν 100 στρατιώτες, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Καράκας.


Η πληροφορία έρχεται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας γεγονός που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ως ένα σημάδι σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και που  η Ουάσινγκτον επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος Javier Mayorca έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Ρώσο επιτελάρχη Vasily Tonkoshkurov, Ρώσο επιτελάρχη, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος είχε φορτίο που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Αναρτήσεις στο Twitter δείχνουν  δύο στρατιωτικά αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας.

Με πληροφορίες από Reuters / New York Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια