Ρωσικά αεροπλάνα μετέφεραν στρατιώτες στο Καράκας

Ρωσικά αεροπλάνα μετέφεραν στρατιώτες στο Καράκας Facebook Twitter
EPA
1

Δύο στρατιωτικά αεροπλάνα έφυγαν από ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο το Σάββατο με προορισμό το Καράκας στη Βενεζουέλα μεταφέροντας στρατιώτες και 35 τόνους υλικό. 


Η πληροφορία που δημοσιεύει το Reuters στο twitter το οποίο επικαλείται ιστότοπους παρακολούθησης πτήσεων κάνει λόγο για δύο πτήσεις προς το Καράκας.


Την πληροφορία επιβεβαιώνουν και οι New York Times που αναφέρουν ότι δύο ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο κύριο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας το Σάββατο με έναν Ρώσο αξιωματούχο και σχεδόν 100 στρατιώτες, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Καράκας.


Η πληροφορία έρχεται τρεις μήνες αφότου οι δύο χώρες διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφος της Βενεζουέλας γεγονός που ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο χαρακτήρισε ως ένα σημάδι σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και που  η Ουάσινγκτον επέκρινε ως ρωσική επέμβαση στην περιοχή.

Ο δημοσιογράφος Javier Mayorca έγραψε στο Twitter το Σάββατο ότι το πρώτο αεροπλάνο έφερε τον Ρώσο επιτελάρχη Vasily Tonkoshkurov, Ρώσο επιτελάρχη, ενώ το δεύτερο αεροσκάφος είχε φορτίο που μετέφερε 35 τόνους υλικού.

Αναρτήσεις στο Twitter δείχνουν  δύο στρατιωτικά αεροπλάνα, ένα Ilusin και ένα Αntonov να έχουν προσγειωθεί στο Βάργκας της Βενεζουέλας.

Με πληροφορίες από Reuters / New York Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια