Μαδούρο: Ο Γκουαϊδό συνωμοτεί για να με δολοφονήσουν

Μαδούρο: Ο Γκουαϊδό συνωμοτεί για να με δολοφονήσουν Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε το Σάββατο τον αντίπαλό του Χουάν Γκουαϊδό για συνομωσία δολοφονίας του και απείλησε να τον στείλει στη φυλακή.


«Μόλις αποτρέψαμε μια σκευωρία της διαβολικής μαριονέτας, που ο ίδιος σχεδίασε, για να με δολοφονήσουν», είπε ο Μαδούρο μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν στο Καράκας.


«Δεν θα φοβηθούμε να στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην φυλακή», πρόσθεσε, αποκαλώντας το κόμμα του Γκουαϊδό, Λαϊκή Βούληση (VP) μια «τρομοκρατική οργάνωση».


Ενώ η κρίση στην Βενεζουέλα εισέρχεται στον τρίτο μήνα της έπειτα από την αυτοανακήρυξη την 23η Ιανουαρίου του ηγέτη της αντιπολίτευσης σε πρόεδρο της χώρας και την άμεση αναγνώρισή του από περίπου 50 χώρες, οι δύο αντίπαλοι «πρόεδροι» κάλεσαν εκ νέου σε συγκεντρώσεις χθες τους υποστηρικτές τους στο Καράκας «ενάντια στην τρομοκρατία», για τον Μαδούρο στην Μπαρθελόνα (βορειο-ανατολικά) ενώ ο Γκουαϊδό πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη τη χώρα με τελικό προορισμό την «ανάκτηση» του Μιραφλόρες, του προεδρικού παλατιού.

Τελευταίο επεισόδιο στην χειρότερη πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει η λατινοαμερικανική χώρα στην πρόσφατη ιστορία της, ήταν η σύλληψη την Πέμπτη από τις βενεζουελανές υπηρεσίες πληροφοριών του Ρομπέρτο Μαρέρο, επιτελάρχη του Γκουαϊδό με την κατηγορία ανάμιξής του σε «τρομοκρατικές επιχειρήσεις» οι οποίες σύμφωνα με το Καράκας, χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους που έχουν παγώσει από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Ο υπουργός Πληροφοριών Χόρχε Ροντρίγκες δήλωσε στην τηλεόραση ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι «δολοφόνοι» στρατολογήθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ, στην Γουατεμάλα και στις Ονδούρες μέσω «τεράστιων χρηματικών ποσών» και εστάλησαν στην γειτονική Κολομβία για να διαπράξουν «επιλεκτικές δολοφονίες» και «σαμποτάζ» σε κρατικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας.

«Οι συνομιλίες μεταξύ του Γκουαϊδό και του Μαρέρο αποδεικνύουν ότι ένα δισεκατομμύριο δολάριο χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν οι εγκληματίες», τόνισε ο Ροντρίγκες.

«Συνεχίζουμε στους δρόμους (...) συνεχίζουμε την μάχη», είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Γκουαϊδό με tweet του, αναρτώντας βίντεο που τον εμφανίζει να χαιρετίζει υποστηρικτές του.

Την ίδια στιγμή, η οικονομία της Βενεζουέλας βυθίζεται ακόμη περισσότερο. Από τις 28 Απριλίου η Ουάσινγκτον σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές αργού πετρελαίου από τη Βενεζουέλα που αποτελούν το 96% του κρατικού προϋπολογισμού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Διεθνή / Η βόμβα GBU 57 και τα βομβαρδιστικά B-2: Θα επιτεθούν οι ΗΠΑ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν;

Οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Μέση Ανατολή, τηρώντας μία ασάφεια ως προς την πιθανότητα να επιτεθούν κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, καθώς ο Τραμπ εξετάζει την επέμβαση στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Ανάλυση / Ρωσία και Μέση Ανατολή: Η αντίδραση στην επιχείρηση «Rising Lion» του Ισραήλ και οι στρατηγικές επιπτώσεις

Η Ρωσία χαρακτηρίζει την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή «επικίνδυνη» αλλά βλέπει και οφέλη, ενώ η στρατηγική της θέση δοκιμάζεται εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία και της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Διεθνή / Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ισραήλ - Ιράν: Ο Τραμπ απαιτεί «άνευ όρων παράδοση» της Τεχεράνης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να στοχοποιεί κρίσιμες ιρανικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων που σχετίζονται με το πυρηνικό πρόγραμμα και συστημάτων εκτόξευσης βαλλιστικών πυραύλων
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM