Η κυβέρνηση Ζάεφ διαψεύδει την ανταλλαγή του «Δρομέα»

Η κυβέρνηση Ζάεφ διαψεύδει την ανταλλαγή του «Δρομέα» Facebook Twitter
1

Απάντηση στο ενδεχόμενο ανταλλαγής αγαλμάτων μεταξύ των δύο χωρών έδωσε η κυβέρνηση Ζάεφ, μετά τον σάλο για το «Δρομέα» του Κώστα Βαρώτσου. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μίλε Μποσνιακόφσκι διέψευσε πως ο «Δρομέας» θα μεταφερθεί από την Αθήνα στα Σκόπια και αντίστοιχα στην ελληνική πρωτεύουσα θα έρθει το άγαλμα που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών υπογράφτηκε προκειμένου να προωθήσει την συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες η οποία θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Εστιάζουμε στην εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με την Συμφωνία κατά την προσεχή περίοδο σε όλα τα μνημεία τα οποία αποτελούν κομμάτι της ελληνικής ιστορίας θα υπάρχει ειδική σήμανση και θα αναφέρονται ρητά ως τέτοια. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη πρωτοβουλία που εξετάζεται από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας», δήλωσε ο Μποσνιακόφσκι στο Έθνος. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αγαπητέ Ζόραν, που διάβασες ότι το άγαλμα "θα μεταφερθεί" και όχι "προτάθηκε να μεταφερθεί" ;Μήπως αλήθεια σου το είχαν πει σαν - δημοκρατικά (μπρρρ...) - δεδομένο ;Με το πολιτικό ήθος αυτής της κυβέρνησης - και το Νόμπελ να ζητάει απτά επιχειρήματα -, δυστυχώς τίποτε δεν αποκλείεται.