Απεργία την Πρωτομαγιά

Μαλαισία: Φυλάκιση δέκα ετών επειδή προσέβαλλε το Ισλάμ στο Facebook

Μαλαισία: Φυλάκιση δέκα ετών επειδή προσέβαλλε το Ισλάμ στο Facebook Facebook Twitter
0

Ένας άντρας στη Μαλαiσία καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών επειδή «προσέβαλλε το Ισλάμ και τον προφήτη Μωάμεθ» στη σελίδα του στο Facebook.

Ο 22χρονος χρήστης δήλωσε ένοχος σε  συνολικά δέκα κατηγορίες σε δικαστήριο της πρωτεύουσας της χώρας, Κουάλα Λουμπούρ. 

Την ίδια στιγμή, άλλοι τρεις χρήστες λογαριασμών στα social media κατηγορούνται πως προσέβαλλαν τη μουσουλμανική θρησκεία και τον Μωάμεθ. Ο ένας, άντρας ηλικίας 52 ετών, αποδέχθηκε την κατηγορία και η ποινή του θα γίνει γνωστή σε δύο μέρες.

Οι άλλοι δύο άντρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες, θα παραμείνουν προφυλακισμένοι έως τις 5 Απριλίου, όταν θα γίνει η δίκη τους, καθώς δεν τους δόθηκε η δυνατότητα για εγγύηση.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν κατά των 4 ανδρών είναι για πράξεις που «προκάλεσαν ζημιά στην αρμονία της κοινότητας, δημοσιεύοντας μία δήλωση που την ερεθίζει» και για «ανάρμοστη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών» ανακοίνωσε ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Tan Sri Mohamad Fuzi Harun.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αξιωματούχος, η αστυνομία δέχθηκε συνολικά 929 αναφορές από όλη τη χώρα για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.


 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ