Πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία: Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση Ράμα

Πολιτικό αδιέξοδο στην Αλβανία: Η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση Ράμα Facebook Twitter
EPA
0

Την παραίτηση του Έντι Ράμα ζητά η αντιπολίτευση στην Αλβανία, την ώρα που η ΕΕ αντιτείνει «διάλογο και αυτοσυγκράτηση».

Με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Λουζλίμ Μπασά συναντήθηκε σήμερα στα Τίρανα αντιπροσωπεία του ευρωκοινοβουλίου, σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Αλβανία.

Η συνάντηση έγινε μια μέρα μετά τις χθεσινές συγκρούσεις με την αστυνομία, χιλιάδων οπαδών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαδήλωναν μπροστά στο κτίριο της Βουλής στα Τίρανα, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, τον οποίο κατηγορούν για διαφθορά.

Ο Μπασά, που συνοδευόταν και από εκπροσώπους των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ήταν ανένδοτος στην προτροπή των ευρωβουλευτών να επιστρέψουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο και να προσέλθει σε διάλογο με την κυβέρνηση και επέμεινε στην παραίτηση του Έντι Ράμα και την φυγή του από τη χώρα.

«Η σταθερότητα που ζητάει η Δύση για την Αλβανία, είπε συγκεκριμένα, σχετίζεται τώρα με τη μοναδική λύση που είναι η μεταβατική κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Έντι Ράμα. Στόχος της θα αποτελέσει μεταξύ των άλλων, η αποστασιοποίηση από το οργανωμένο έγκλημα και η απελευθέρωση της βούλησης της εισαγγελίας για να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου όλους κυβερνώντες που αναμείχθηκαν με το οργανωμένο έγκλημα», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Μπασά.

Η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία κάλεσε την αλβανική πολιτική τάξη σε διάλογο και αυτοσυγκράτηση, ώστε να τερματιστεί η παρατεταμένη πολιτική κρίση στη χώρα, η οποία, όπως τόνισε εκπρόσωπός της, εντείνει τη φτώχεια των Αλβανών, και τους εξωθεί σε φυγή από τη χώρα.

Η αντιπολίτευση έχει προγραμματίσει για αύριο νέα μεγάλη συγκέντρωση στα Τίρανα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM