Η μαθήτρια που εγκατέλειψε το Λονδίνο για να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος θέλει να γυρίσει σπίτι

Η μαθήτρια που εγκατέλειψε το Λονδίνο για να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος θέλει να γυρίσει σπίτι Facebook Twitter
4

H Shamina Begum είναι σήμερα 19 ετών. Το 2015 εγκατέλειψε το Λονδίνο και το σχολείο της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. 

Σήμερα θέλει να επιστρέψει στη Βρετανία. Λέει πως δεν μετανιώνει για την απόφαση της, αλλά θέλει να γυρίσει σπίτι καθώς είναι σχεδόν εννιά μηνών έγκυος. 

Σύμφωνα με όσα είπε στους Times, εγκατέλειψε τον τελευταίο θύλακα των τζιχαντιστών στη Mπαγκούζ της νότιας Συρίας, επειδή ένιωθε κουρασμένη από τη ζωή στο πεδίο της μάχης. Επίσης φοβόταν για το αγέννητο παιδί της καθώς τα άλλα της δύο παιδιά πέθαναν. 

«Ένιωθα αδύναμη», είπε στους Times από τον προσφυγικό καταυλισμό της βόρειας Συρίας στον οποίο βρίσκεται τώρα. «Δε μπορούσα να αντέξω άλλο τις δυσκολίες και τις κακουχίες του να ζει κανείς στο πεδίο της μάχης. Αλλά επίσης φοβόμουν πως το παιδί που πρόκειται να γεννήσω θα πέθαινε, όπως τα άλλα μου παιδιά, αν έμενα. Έτσι εγκατέλειψα το χαλιφάτο. Τώρα το μόνο που θέλω είναι να γυρίσω τη Βρετανία». 

Η Shamima, μαζί με άλλες δύο συμμαθήτριες της, έγιναν πασίγνωστοι στη Βρετανία όταν σε ηλικία 15 ετών έφυγαν από το Λονδίνο, από το αεροδρόμιο του Γκάτγουϊκ για την Τουρκία και από εκεί πέρασαν στη Συρία. Στους γονείς τους είχαν πει πως απλά βγαίνουν για λίγο έξω. 

Η Shamina είπε στους Times πως αρχικά εγκαταστάθηκε στη Ράκα, ύστερα από τρεις εβδομάδες εκεί παντρεύτηκε έναν Ολλανδό που είχε ασπαστεί το Ισλάμ. Λέει πως η ζωή της πηγαινοερχόταν ανάμεσα στη βαρβαρότητα και την κανονικότητα.  

«Η ζωή στη Ράκα ήταν κατά βάση κανονική, που και που βομβαρδισμοί και τέτοια. Όμως την πρώτη φορά που είδα ένα κομμένο κεφάλι μέσα στα σκουπίδια δεν με αναστάτωσε καθόλου. Ήταν το κεφάλι ενός άντρα που αιχμαλωτίστηκε στο πεδίο της μάχης, ενός εχθρού του Ισλάμ». 

Είπε πως οι άλλες δύο συμμαθήτριες της με τις οποίες πήγε μαζί στη καθώς και μία άλλη κοπέλα που είχε φθάσει στη Συρία δύο μήνες νωρίτερα παντρεύτηκαν επίσης ξένους μαχητές του ΙSIS. 

H μία από αυτές έχει πεθάνει πια, σε αεροπορικό βομβαρδισμό της Ράκα, το 2016.

Όσον αφορά το Ισλαμικό Κράτος, η πρώην μαχήτρια του λέει: «Υπήρχε τόσο πολύ καταπίεση και διαφθορά που δεν νομίζω πως τους άξιζε η νίκη. Όμως δεν μετανιώνω που ήρθα εδώ. 

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια της λέει πως πρέπει να της επιτραπεί να επιστρέψει στη Βρετανία και πως οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες πρέπει να την αντιμετωπίσουν σαν θύμα. 

Η ίδια λέει: «Το μόνο που θέλω είναι να πάω σπίτι για να γεννήσω το παιδί μου. Είναι το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή. Θα κάνω οτιδήποτε χρειάζεται ώστε να μπορέσω να γυρίσω πίσω και να ζήσω ήσυχα με το παιδί μου.  

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Εχει χαθει καθε μετρο, καθε κανονικοτητα και καθε λογικη σαυτο τον κοσμο. Γιατι πηγε αυτη η γυναικα εκει? Για να πολεμησει στο πλευρο αυτων που μισουν τη ζωη, τις αξιες και τις αρχες του δυτικου κοσμου. Ας μεινει εκει λοιπον αφου δεν της αρεσε το Λονδινο. Πρεπει να φαει ισοβια για παραδειγματισμο. Εχουν τρελαθεί ολοι και ολα