Ο Γκουαϊδό δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μπει στη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου

Ο Γκουαϊδό δήλωσε ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μπει στη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου Facebook Twitter
EPA
0

Ο Χουάν Γκουαϊδό δήλωσε σήμερα ότι η ανθρωπιστική βοήθεια των ΗΠΑ θα εισέλθει στη χώρα στις 23 Φεβρουαρίου, παρά την σαφή στάση του αρχηγού του κράτους Νικολάς Μαδούρο ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο της βοήθειας αυτής.

«Η 23η Φεβρουαρίου θα είναι η μέρα που η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα», ανακοίνωσε ο 35χρονος Γκουαϊδό μπροστά σε ένας πλήθος διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Καράκας, ζητώντας από τον στρατό να επιτρέψει την είσοδο τροφίμων και φαρμάκων που ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται σε κέντρα αποθήκευσης σε μεθοριακές πόλεις στην Κολομβία και τη Βραζιλία, στα σύνορα της χώρας.

Πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις, που παραμένουν πιστές στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, θα πρέπει να επιτρέψουν την είσοδο της βοήθειας στην χώρα.

Από ένα βήμα στο ανατολικό Καράκας, ζήτησε από περίπου 250.000 εγγεγραμμένος εθελοντές να βοηθήσουν στη διανομή της βοήθειας.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα, σίγουρα, επειδή ο σφετεριστής δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να φύγει από την Βενεζουέλα».

«Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Βενεζουέλα θα χρειαστεί να ελευθερωθεί από έναν τύραννο, ας ελπίσουμε ότι αυτή θα είναι η τελευταία», πρόσθεσε.

«Αυτή είναι μια εντολή προς τις ένοπλες δυνάμεις: Επιτρέψτε την είσοδο της ανθρωπιστικής βοήθειας και μια και καλή σταματήστε την καταστολή» συνέχισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ενώ οι διαδηλωτές υποστηρικτές του φώναζαν "Si se puede! puede! " (Ναι μπορούμε!)».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM