Βρετανία: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι είναι ζωντανός

Βρετανία: Η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι είναι ζωντανός Facebook Twitter
EPA
0

Η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι ο βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, ο οποίος απήχθη στη Συρία το 2012 από το Ισλαμικό Κράτος, είναι ακόμα ζωντανός.


Την πληροφορία ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα υπουργό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την Huffington Post, την δήλωση ότι ο Τζον Κάντλι εξακολουθεί να είναι κρατούμενος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έκανε ο Βρετανός υπουργός Ασφαλείας, Μπεν Γουάλας σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων και ερευνητών. 

«Ο βρετανός κρατούμενος του ΙΚ, Τζον Κάντλι, είναι ζωντανός, δήλωσε μόλις ο υπουργός Γουάλας σε μια ομάδα δημοσιογράφων», ανέφερε με tweet του ο δημοσιογράφος Ακμπαρ Σαϊντ Αχμεντ.

«Δεν σχολίασε εάν η απώλεια εδαφών του ΙΚ επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους συμμάχους του να σκεφτούν μια επιχείρηση διάσωσης», πρόσθεσε. «Επανέλαβε ότι το Λονδίνο δεν πληρώνει για απελευθέρωση ομήρων».

Η οργάνωση Free John Cantlie, που αγωνίζεται για την απελευθέρωση του δημοσιογράφου, δήλωσε απλά ότι «ελπίζει να είναι αληθινό», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτές οι δηλώσεις δεν έχουν επίσημα επιβεβαιωθεί.

Σε ερώτηση από το Γαλλικό Πρακτορείο, το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

«Δεν συζητάμε μεμονωμένες περιπτώσεις απαγωγής και οι υποθέσεις δεν είναι καθόλου χρήσιμες», δήλωσε μια εκπρόσωπος.

Ο Κάντλι εργαζόταν για τους Sunday Times όταν απήχθη στις 22 Νοεμβρίου 2012 μαζί με τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ κάλυπταν τον πόλεμο.

Ο Τζέιμς Φόλεϊ  ήταν ο πρώτος μιας μεγάλης σειράς ομήρων που αποκεφαλίστηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Κάντλι έχει εμφανιστεί σε προπαγανδιστικά βίντεο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, αποστεωμένος, να μιλά στα αγγλικά στην κάμερα σαν να μεταδίδει ρεπορτάζ.

Εμφανίστηκε σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2016, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η ολομέτωπη επίθεση κατά των τζιχαντιστών στην Μοσούλη, στο Ιράκ, όπου το ΙΚ εκδιώχθηκε τον Ιούλιο του 2017.

Εκεί, φαινόταν εξαντλημένος, σχολιάζοντας την καταστροφή της πόλης.

Είναι ο τελευταίος βρετανός όμηρος του Ισλαμικού Κράτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM