Προσβεβλημένος δηλώνει ότι νοιώθει ο ομογενής Σπύρος Χρυσανθακόπουλος από την Αυστραλία ο οποίος, όπως δήλωσε στην εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, χλευάστηκε για το μεγάλο του επώνυμο. Καταγγέλει ότι όχι μόνο καταδικάστηκε κατά… λάθος και ερήμην, αλλά χλευάστηκε και το ελληνικό όνομά του και, μάλιστα, εν απουσία του, από δικαστικούς και αστυνομικούς.

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε στην εφημερίδα μια σειρά εγγράφων τα οποία φέρουν την αστυνομία να του ζητά συγγνώμη για ένα «μπέρδεμα». Δυο κλήσεις και αφαίρεση έξι πόντων από το δίπλωμα οδήγησης.

Οι πόντοι του επιστράφηκαν, οι κλήσεις αποσύρθηκαν, αλλά, άγνωστο πώς, ασκήθηκε δικαστική δίωξη στον ομογενή, για την οποία, όπως ο ίδιος λέει, δεν ενημερώθηκε.

Εκεί καταδικάστηκε ερήμην, αλλά, το χειρότερο, όπως ισχυρίζεται, το μεγάλο ελληνικό επώνυμό του έγινε αντικείμενο χλευασμού από τους αρμοδίους. Ο κ. Χρυσανθακόπουλος, διαμαρτυρήθηκε έντονα και δημόσια για προσβλητικά σχόλια που έγιναν σε βάρος του από δικαστή, δικαστικό υπάλληλο και αστυνομικό, για το όνομά του. Την ανακάλυψη αυτή έκανε όταν ζήτησε αντίγραφο και μαγνητοφώνηση της εκδίκασης της υπόθεσής του που αναφερόταν σε τροχαίο πρόστιμο και στην οποία δεν ήταν παρών.

Άκουσε, λοιπόν, μια ανδρική φωνή να λέει «δεν μπορώ να προφέρω αυτό το σκατό» (δηλαδή το επώνυμό του Χρυσανθακόπουλος). Ο δικαστικός υπάλληλος ακούγεται να γελά, ενώ προσπαθεί να προφέρει το Χρυσανθακόπουλος, ενώ ο δικαστής που ήταν παρών είπε: «Καλά που δεν είναι εδώ. Θα έπρεπε να προφέρουμε το όνομά του 25 φορές. Ένα όνομα με 19 γράμματα».

Ο κ. Χρυσανθακόπουλος έστειλε επιστολή στον αρχιδικαστή Ίαν Γκρέι, διατυπώνοντας τα παράπονά του και η απάντηση που πήρε ήταν ότι ‘δεν νομίζει ότι το σχόλιο ήταν προσβλητικό’.

Όπως δήλωσε στο «Νέο Κόσμο» αισθάνθηκε ότι «γελοιοποιήθηκε» από τους αρμόδιους που «έκαναν πλάκα» με το επώνυμό του». Ο αρχιδικαστής Ίαν Γκρέι δεν συμφωνεί, πάντως, ότι ήταν προσβλητική η αναφορά ότι στόχος ήταν να προσβληθεί ο συμπάροικος και του έγραψε: «Το σχόλιο έγινε μετά από επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες του υπαλλήλου να προφέρει το όνομά σας, όταν εξεταζόταν η υπόθεσή σας. Κατά τη γνώμη μου, το μαγνητοφωνημένο κομμάτι δεν δείχνει ότι ο δικαστής είχε πρόθεση να σας προσβάλει. Είμαι βέβαιος ότι ο δικαστής Βέντερσεν θα σας ζητούσε ειλικρινά συγγνώμη αν πίστευε ότι σας πρόσβαλε».

Τώρα, ο κ. Χρυσανθακόπουλος ζήτησε -και πέτυχε- επανάληψη της δίκης προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομά του. Και εκεί θα έχει στο πλευρό του και στην αστυνομία, αφού και αυτή παραδέχθηκε πως έγινε ένα «μπέρδεμα» και ζήτησε συγγνώμη από τον ομογενή. Πάντως, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, εκτός από το «Νέο Κόσμο», κατέφυγε και στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης όπου κατήγγειλε την προσβλητική αναφορά στο όνομά του.

Πηγή: “Νεος Κοσμος” 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr