Brexit χωρίς συμφωνία θα φέρει βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες

Brexit χωρίς συμφωνία θα φέρει βίζα για τους Ευρωπαίους πολίτες Facebook Twitter
EPA
0

Brexit χωρίς συμφωνία σημαίνει πως από τις 30 Μαρτίου όσοι πολίτες της Ε.Ε. θέλουν επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο για πάνω από 3 μήνες θα χρειάζεται να κάνουν αίτηση για βίζα, ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. 

Όπως αποκάλυψε το αρμόδιο υπουργείο το μέτρο θα ισχύσει άμεσα και θα αφορά όσους θέλουν να ζήσουν, να εργαστούν ή να σπουδάσουν στη χώρα.

Όποιος θα θέλει να ζήσει στη Βρετανία για ένα διάστημα θα μπορεί να κάνει αίτηση για τη λεγόμενη «Ευρωπαϊκή Προσωρινή Άδεια Παραμονής». Το έγγραφο αυτό θα επιτρέπει στον ενδιαφερόμενο να μείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για διάστημα τριών ετών.

Για την απόκτηση αυτής της άδειας θα υπάρχει ένα κόστος το οποίο ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά υπολογίζεται περίπου στις 500 με 600 λίρες, με βάση το σημερινό κόστος για την απόκτηση αντίστοιχων εγγράφων.

Η παραμονή του κάθε Ευρωπαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά από αυτή την τριετία θα εξαρτάται από το κατά πόσο θα πληροί τα κριτήρια του μελλοντικού μεταναστευτικού συστήματος που ήδη έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ενός Brexit με συμφωνία οι πολίτες της ΕΕ θα μπορούν να ταξιδεύουν και να εγκαθίστανται ελεύθερα στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στο τέλος του 2020.

Στο διάστημα αυτό θα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για απόκτηση του δικαιώματος του εγκατεστημένου κατοίκου, που παρέχει το δικαίωμα μόνιμης διαμονής στη χώρα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM