Η νέα ζωή της Ραχάφ - Έφαγε πρώτη φορά μπέικον και έβαλε φόρεμα

Η νέα ζωή της Ραχάφ - Έφαγε πρώτη φορά μπέικον και έβαλε φόρεμα Facebook Twitter
0

Τρώγοντας μπέικον για πρώτη φορά και βάζοντας φόρεμα ξεκίνησε τη νέα της ζωή στον Καναδά η 18χρονη Ραχάφ Μοχάμεντ.

Η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία ανέβασε στο Snapchat μια φωτογραφία από το πρώτο το της πρωινό με μπέικον και μια ακόμα που τη δείχνει να κρατάει έναν καφέ από τα Starbucks με φόντο τα ακάλυπτα πόδια της. 

Η νέα ζωή της Ραχάφ - Έφαγε πρώτη φορά μπέικον και έβαλε φόρεμα Facebook Twitter

Η Ραχάφ Μοχάμεντ είχε φτάσει στο διεθνές αεροδρόμιο του Πίρσον μέσω Σεούλ το Σάββατο. 

Οι φωτογραφίες της δημοσιεύονται ενόσω οι αρχές του Καναδά που βοηθούν την 18χρονη να εγκατασταθεί στο Τορόντο αποκάλυψαν πως προσέλαβαν σωματοφύλακα για την προστασία της.

Η νεαρή από τη Σαουδική Αραβία έχει δεχθεί απειλές μέσω διαδικτύου, με αποτέλεσμα να φοβάται για την ασφάλειά της. 

Η Ραχάφ Μοχάμεντ αφαίρεσε από το όνομά της επίθετό της «αλ Κουνούν» καθώς η οικογένεια της την αποκήρυξε. 

Η νέα ζωή της Ραχάφ - Έφαγε πρώτη φορά μπέικον και έβαλε φόρεμα Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι η 18χρονη έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν κλείστηκε στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου σε αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, προκειμένου να αποφύγει το ενδεχόμενο να σταλεί πίσω στην πατρίδα της και στην οικογένειά της.

Μετά την διεθνή κινητοποίηση που προκάλεσε η υπόθεσή της τέθηκε υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ταϊλάνδη και αίτηση για άσυλο διαβιβάσθηκε από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προς πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστραλία.

Η 18χρονη η οποία δήλωσε ότι έχει υποστεί φυσική και ψυχική βία από την οικογένειά της και φοβόταν ακόμα και τη δολοφονία της σε περίπτωση επιστροφή της στη Σαουδική Αραβία έλαβε άσυλο από τη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, η Ραχάφ Μοχάμεντ ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Ταϊλάνδης, την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και όλους όσους έπαιξαν ρόλο μέχρι να βρεθεί μια ασφαλής χώρα για να ζήσει. 

«Είμαι μία από τις τυχερές», δήλωσε. 

«Ξέρω ότι υπάρχουν άτυχες γυναίκες που εξαφανίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν ή που δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την πραγματικότητά τους.»

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να εργαστεί για την ελευθερία των γυναικών σε όλο τον κόσμο. 

«Σήμερα και για τα επόμενα χρόνια, θα εργαστώ για να υποστηρίξω την ελευθερία των γυναικών σε όλο τον κόσμο» είπε. «Την ίδια ελευθερία που γνώρισα την πρώτη ημέρα που έφτασα στον Καναδά».

Παράλληλα έθεσε ως προτεραιότητα να μάθει αγγλικά ενώ εξέφρασε την επιθυμία να είναι ανεξάρτητη, να τα να ταξιδεύει και να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για την εκπαίδευση, για την σταδιοδρομία της και για το ποιον θα παντρευτεί.

Ωστόσο δήλωσε πως θα απέχει για ένα διάστημα από συνεντεύξεις. «Θέλω να αρχίσω να ζω μια φυσιολογική, ιδιωτική ζωή, όπως οποιαδήποτε άλλη νέα γυναίκα στον Καναδά.»

 

Με πληροφορίες από Daily Mail/NDTV/Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ