ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

«Τα κατάφερα» - Έφτασε στον Καναδά η 18χρονη που αποκήρυξε το Ισλάμ

«Τα κατάφερα» - Έφτασε στον Καναδά η 18χρονη που αποκήρυξε το Ισλάμ Facebook Twitter
0

Στον Καναδά έφτασε η 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία  που είχε διαφύγει στην Ταϊλάνδη υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά της απειλούσε να τη σκοτώσει επειδή αποκήρυξε το Ισλάμ.

Η Rahaf Mohammed al-Qunun αρχικά προσπαθούσε να μεταβεί στην Αυστραλία μέσω Μπανγκόκ απ' όπου αρνήθηκε να επιβιβαστεί σε πτήση προς στο Κουβέιτ καθ' υπόδειξη που της έκαναν με την αιτιολογία ότι εκεί την περίμενε η οικογένειά της.

Η ίδια αρνήθηκε και κλεισμένη στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο αεροδρόμιο εξέπεμψε sos μέσω Τwitter ζητώντας βοήθεια.

Η περιπέτεια της 18χρονης ξεκίνησε όταν αποφάσισε να αποκηρύξει το Ισλάμ, μια πράξη η οποία τιμωρείται με θάνατο στη Σαουδική Αραβία.

Μετά την διεθνή κινητοποίηση που προκάλεσε η υπόθεσή της Rahaf Mohammed al-Qunun, ετέθη υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ταϊλάνδη και αίτηση για άσυλο διαβιβάσθηκε από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών προς πολλές χώρες, ανάμεσά τους και η Αυστραλία.

Η 18χρονη από την Σαουδική Αραβία η οποία δήλωσε ότι έχει υποστεί φυσική και ψυχική βία από την οικογένειά της έλαβε άσυλο από τη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τρουντό.

Ο Τζάστιν Τρουντό δήλωσε ότι η χώρα του δέχτηκε αίτημα για να προσφέρει άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

«Ο Καναδάς είναι ξεκάθαρο ότι θα υποστηρίζει πάντα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των γυναικών ανά τον κόσμο» δήλωσεο Τρουντό.

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Κρίστια Φρίλαντ καλωσόρισε στο αεροδρόμιο την 18χρονη ως «μία πολύ θαρραλέα Καναδή» ωστόσο η νεαρή δεν έκανε κάποια δήλωση καθώς ήταν πολύ ταλαιπωρημένη από το περιπετειώδες ταξίδι της.

«Είναι μία πολύ θαρραλέα νέα γυναίκα που πέρασε πολλά... και τώρα πηγαίνει στο νέο της σπίτι» πρόσθεσε η υπουργός.

Η 18χρονη έφτασε στο Διεθνές αεροδρόμιο του Πίρσον μέσω Σεούλ με την Korean Air το Σάββατο. Η ίδια ανέβαζε φωτογραφίες μέσω twitter λίγο πριν την απογείωση με λεζάντα «τα κατάφερα».

«Δεν αμφιβάλλω ότι σύντομα θα την φροντίσουν οι καναδικές αρχές και οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, που θα κάνουν τα αναγκαία για να επαναλάβει τις σπουδές της, οι οποίες διακόπηκαν υπό την πίεση της οικογένειάς της», δήλωσε ο γάλλος δικηγόρος της Φρανσουά Ζιμερέ.

Η απόφαση του Καναδά απειλεί να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις ανάμεσα στο Ριάντ και την Οτάβα. Η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο την απέλαση του πρεσβευτή του Καναδά, την ανάκληση του σαουδάραβα πρεσβευτή και το πάγωμα κάθε νέας εμπορικής συμφωνίας ή επένδυσης στον Καναδά μετά την καταγγελία από την Οτάβα της σύλληψης σαουδαράβων ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανάμεσά του και της Σάμαρ Μπαντάουι, αδελφής του φυλακισμένου μπλόγκερ Ράεφ Μπαντάουι, η σύζυγος και τα παιδιά του οποίου έχουν καταφύγει στον Καναδά.

Διεθνή
0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Εκτός Royal Ascot οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία εξαιτίας της σχέσης των γονιών τους με τον Έπσταϊν

Οι δύο πριγκίπισσες φέρεται να έχουν ενημερωθεί ότι δεν μπορούν να παραστούν στον φετινό ετήσιο αγώνα ιπποδρομίας μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε νομικές συνέπειες αν δημοσιεύσετε βίντεο από επιθέσεις στη Μέση Ανατολή

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανακοίνωσε ότι δύο άτομα συνελήφθησαν για ζωντανές μεταδόσεις και για δημοσίευση βίντεο στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Επίθεση Ιράν στα ΗΑΕ: Ένας νεκρός και 11 τραυματίες στα αεροδρόμια του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι

Σε όλο τον Κόλπο, το Ιράν χρησιμοποίησε βαλλιστικούς πυραύλους και drones για να εξαπολύσει επιθέσεις μεγάλης κλίμακας σε συμμάχους και στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM