ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πώς ξοδεύει τα εκατομμύριά του ο Τζεφ Μπέζος; Κάποιοι έκαναν τους υπολογισμούς

0

Δεν είναι είδηση ότι ο Τζεφ Μπέζος, το μεγάλο αφεντικό του κολοσσού που λέγεται Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με κέρδη που το 2018 άγγιξαν τα 156 δις δολάρια. Έχει, ωστόσο, ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ξοδεύει τα χρήματα του αυτός ο άνθρωπος, αλλά και οι αντιστοιχίες σε σχέση με το εισόδημα ενός μέσου Αμερικανού.

Για παράδειγμα, η... ισοτιμία για κάθε 1 δολάριο που θα ξοδέψει ένας Αμερικανός είναι 88.000 δολάρια για τον Μπέζος, ο οποίος ίδρυσε την Amazon το 1994 για τη δει να γίνεται από τότε και μέχρι σήμερα από τις λίγες εταιρείες που παρουσιάζουν αύξηση κερδών και αγγίζοντας όλα τα πεδία της ανθρώπινης ζωής και των όσων μπορεί να καταναλώσει ή να επιθυμήσει ένας άνθρωπος. 

Πού είπαμε, όμως, ότι επενδύεται τα χρήματα του ο Μπέζος; Το 2009 για παράδειγμα επένδυσε 1,2 δις (!) δολάρια για να δημιουργήσει την online υπηρεσία πώλησης υποδημάτων Zappos.com. Το 2017, ομοίως, αγόρασε τη φίρμα αλυσίδων πώλησης τροφίμων Whole Foods για 13,7 δις δολάρια και αυτού του είδους οι εξαγορές είναι μέρος της καθημερινότητάς του. 

Επίσης, στις ΗΠΑ θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους ιδιοκτήτες ακινήτων: το σπίτι του στη Μεντίνα κοστολογείται στα 25 εκ. δολάρια, ενώ του ανήκει επίσης ένα πυργόσπιτο 23 εκ. δολαρίων στην Ουάσινγκτον. Στο Μπέβερλι Χιλς κατέχει μία πολυτελή έπαυλη συνολικής αξίας επίσης 25 εκ. δολαρίων και τρία μεγάλα διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη, συνολικής αξίας 17 εκ. δολαρίων. Το μεγαλύτερο ακίνητο που κατέχει είναι μία έκταση 30.000 εκταρίων στο Τέξας, όπου και πραγματοποιεί τις περίφημες διαστημικές δοκιμές του. 

Του ανήκει επίσης ένα ιδιωτικό πολυτελές τζετ αξίας 65 εκ δολαρίων.

Κατά το παρελθόν, ο Μπέζος έχει κατηγορηθεί ότι δεν παρουσιάζει σπουδαία φιλανθρωπική δραστηριότητα, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι εδώ και καιρό στηρίζει με δωρεές του το "Mary's Place", μία οργάνωση που στηρίζει τους άστεγους και τις ανάγκες τους στο Σηάτλ και άλλες πολιτείες της Αμερικής. 

Επενδύσει επίσης σε οτιδήποτε αφορά την επιδιόρθωση ή δημιουργία σημαντικών μηχανισμών, σε παράτολμα διαστημικά ή απλώς ριψοκίνδυνα πρότζεκτ, είναι μέτοχος στη Washington Post, ενώ διατηρεί μερίδια στην Google, AirBnB και Uber. Και το κυριότερο; Η μεγαλύτερη του επένδυση αυτή τη στιγμή είναι το όραμα του Blue Origin που θα στείλει ανθρώπους στο διάστημα. 

Μόνο και μόνο για να προωθήσει το συγκεκριμένο project, ο Μπεζος ρευστοποίησε 1 δις δολάρια, κάτι που ο ίδιος θεωρεί αμελητέο, καθώς όπως έχει αποκαλύψει σχεδιάζει στο μέλλον να επενδύσει πολύ περισσότερα στις διαστημικές εξερευνήσεις στις οποίες πιστεύει ακράδαντα ότι κρύβεται το μέλλον και όχι μόνο της επιχειρηματικότητας.  

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ