Ο συνασπισμός της πρωθυπουργού Σέιχ Χασίνα κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Μπανγκλαντές, σύμφωνα με τα Μέσα της χώρας.

 

Αυτή η συμμαχία κομμάτων απέσπασε περισσότερες από τις 151 έδρες που απαιτούνται για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το Channel 24, που συγκεντρώνει τα αποτελέσματα του συνόλου της χώρας.

 

Η αντιπολίτευση απορρίπτει το αποτέλεσμα καταγγέλλοντας νοθεία.

 

«Απορρίπτουμε τα αποτελέσματα και ζητούμε νέες εκλογές υπό μια ουδέτερη κυβέρνηση», δήλωσε ο Καμάλ Χοσάιν, ένας 80χρονος διεθνής νομικός που ηγείται της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, σε συνέντευξη.

 

Οι εκλογές σημαδεύτηκαν από πολύνεκρες συγκρούσεις. 

 

Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

 

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον Σόχελ Ράνα, τα επτά από τα θύματα είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης και πέντε προέρχονται από τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό.

 

Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για «περισσότερους από 20» τραυματίες ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Daily Star ανέφερε ότι είναι «πολλές εκατοντάδες».

 

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κάποια από τα θύματα δέχτηκαν πυρά αστυνομικών που προσπαθούσαν να σταματήσουν τα «μέλη ριζοσπαστικών δυνάμεων» που επιχείρησαν να επιτεθούν σε εκλογικά τμήματα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/Tass