Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη

Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη Facebook Twitter
0

Άνθρωποι ντυμένοι Aγιοβασίληδες να περπατούν σε μια κατεστραμμένη πόλη θα μπορούσε να είναι σκηνή από μετα-αποκαλυπτική ταινία, όμως είναι η πραγματικότητα στη Μοσούλη τα φετινά Χριστούγεννα. 

Η πόλη στο Βόρειο Ιράκ υπήρξε από το 2014 έως το 2017 προπύργιο του ISIS. Πλέον, οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν επανακτήσει τον έλεγχο ύστερα από μια επιχείρηση απελευθέρωσης με τη στήριξη των ΗΠΑ, η οποία όμως άφησε πίσω τις πάρα πολλά θύματα και τεράστιες υλικές καταστροφές.

Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη Facebook Twitter
 

Δύο Ιρακινοί ντύθηκαν με στολή Άγιου Βασίλη και γέμισαν με δώρα τους σάκους τους προκειμένου να δώσουν λίγη χαρά στα παιδιά που υπέφεραν τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια. 

Χριστούγεννα στη Μοσούλη: Oι Αγιοβασίληδες ψάχνουν για παιδιά στην κατεστραμμένη πόλη Facebook Twitter

Καθώς περπατούν στην παλιά πόλη της Μοσούλης, ανάμεσα στα συντρίμμια, ήταν σχεδόν αδύνατον να εντοπίσουν παιδιά.

Όσα παιδιά εμφανίστηκαν φαίνεται πως χάρηκαν περισσότερο από την ίδια την πράξη καλοσύνης, παρά από το δώρο μίας μπάλας ή μίας κούκλας. 

 

Έχουν ξεκινήσει κάποιες προσπάθειες ανοικοδόμησης της πόλης, όμως σίγουρα η Μοσούλη, που είναι γνωστή ως «Μαργαριτάρι του Βορρά» θα αργήσει πολύ να θυμίζει την παλιά της μορφή.

Σύμφωνα με το Associated Press, κατά την περίοδο της μάχης για την απελευθέρωση της πόλης από το Iσλαμικό Κράτος, το 2016 και το 2017, σκοτώθηκαν 9.000 έως 11.000 άμαχοι. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM