Βόμβα σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο - Νεκροί και τραυματίες

Βόμβα σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο - Νεκροί και τραυματίες Facebook Twitter
0

Έκρηξη από εκρηκτικό μηχανισμό σημειώθηκε σήμερα το βράδυ σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο, κοντά στις πυραμίδες της Γκίζας. 

Τρεις Βιετναμέζοι τουρίστες και ένας Αιγύπτιος ξεναγός έχασαν τη ζωή τους. 

Ο αυτοσχέδιος μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο πλάι πολυσύχναστου δρόμου και εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το τουριστικό λεωφορείο. 

Ο οδηγός του οχήματος και ο ξεναγός, υπάλληλος του τουριστικού γραφείου, τραυματίστηκαν. Ο ξεναγός υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος επισκέφθηκε τους τραυματίες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου, η έκρηξη προήλθε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν κρυμμένος δίπλα σε ένα τοίχο σε πολυσύχναστο δρόμο και εξερράγη όταν πέρασε ένα τουριστικό λεωφορείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη συνοικία Αλ Χαράμ. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο λεωφορείο επέβαιναν 14 άνθρωποι. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αιγύπτου ανέφερε πως υπάρχουν πάνω από δέκα τραυματίες. 

Οι πυραμίδες της Γκίζας είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τουρίστες από όλο τον κόσμο. 

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ