Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone

Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
0

Μια πρωτοφανής «επίθεση» δέχεται εδώ και ώρες το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς drones προκαλούν χάος που μοιάζει να μην έχει τέλος.

Πριν από λίγο, οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν ειδικό εξοπλισμό στο αεροδρόμιο όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, καθώς τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή συνεχίζουν να διαταράσσουν τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου είπε ότι ο εξοπλισμός αυτός θα βοηθήσει την αστυνομία του Σάσεξ να εντοπίσει τους δράστες. Το αεροδρόμιο παραμένει πάντοτε κλειστό και είναι άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει.

Οι επιθεωρητές ερευνούν την πιθανότητα η επιδρομή drone να είναι «φάρσα» μοναχικού χειριστή αλλά δεν αποκλείουν να πρόκειται και για ακτιβιστική δράση, από ομάδα με πολιτικά ή οικολογικά κίνητρα.

 

Λίγο νωρίτερα, η Tερέζα Μέι προειδοποίησε τους δράστες πως οι ενέργειές τους είναι παράνομες και αντιμετωπίζουν φυλάκιση ενώ τόνισε πως καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα.

Χιλιάδες ταξιδιώτες είναι εγκλωβισμένοι, βιώνουν απίστευτη ταλαιπωρία και βλέπουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους να καταστρέφονται καθώς το αεροδρόμιο έχει κλείσει για σχεδόν 15 ώρες.

Σύμφωνα με το BBC 110.000 επιβάτες σε 760 πτήσεις επρόκειτο να μετακινηθούν σήμερα μέσω του αεροδρομίου. Πλέον εκφράζονται φόβοι πως το χάος θα συνεχιστεί και την Παρασκευή.

Η βρετανική αστυνομία επιστράτευσε ακόμη και ελεύθερους σκοπευτές για να καταρρίψουν  τα drone που πετούν πάνω από το Γκάτγουικ από χθες το βράδυ.

Οι αρχές εκτιμούν ότι το πρόσωπο ή ομάδα που τηλεχειρίζεται τα drone, τα κατευθύνει σκοπίμως πάνω από το αεροδρόμιο.

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ, στις 9μ.μ τοπική ώρα, μετά από τέσσερις διελεύσεις ενός drone πάνω από τον διάδρομο απογείωσης. Το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό καθώς οι διελεύσεις συνεχίστηκαν για περίπου 12 ώρες.

Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας εκτελεί περιπολίες ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ακροβολιστεί για να καταρρίψουν τα drone, στην πλέον πολύωρη παραβίαση εναέριου χώρου αεροδρομίου στην ιστορία της Βρετανίας.

«Κάθε φορά που πιστεύουμε ότι πλησιάζουμε στον χειριστή, τα drone εξαφανίζονται και μόλις επιχειρούμε να ανοίξουμε εκ νέου το αεροδρόμιο, επανεμφανίζονται», δήλωσε ο επιθεωρητής του αεροδρομίου, Τζάστιν Μπούρτενσο. «Είμαι απολύτως βέβαιος πως πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια».

Η easyJet ακύρωσε όλες τις σημερινές πτήσεις της Πέμπτης από και προς το αεροδρόμιο Γκάτγουικ. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει καμία ένδειξη πότε το αεροδρόμιο θα επαναλειτουργήσει και ως εκ τούτου ακυρώνουμε όλες τις πτήσεις προς και από το αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ σήμερα», ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία. «Αναμένουμε η διαταραχή να συνεχιστεί και αύριο», προσθέτει η ανακοίνωση.

Δείτε το χάος μέσα στο αεροδρόμιο:

Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter

Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
Πρωτοφανείς καταστάσεις και χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου λόγω drone Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM