Όταν η διεθνούς φήμης φωτογράφος Άνι Γουάνγκ έμαθε ότι είναι έγκυος, αποφάσισε πως δεν θα τραβούσε ποτέ μια συνηθισμένη φωτογραφία με το παιδί της. 

 

«Στον κόσμο των μητέρων όλα είναι κρυμμένα και ο καλύτερος τρόπος για να μιλήσουμε είναι μέσα από την αυτο-παρουσίαση, εκφράζοντας τις διαφορετικές μας πλευρές. Εγώ, ως γυναίκα και ως μητέρα, προσπάθησα ενεργά να αποτυπώσω τον εαυτό μου, αντί να ερμηνευθώ παθητικά από έναν άνδρα καλλιτέχνη, όπως γίνεται παραδοσιακά», δήλωσε η Κινέζα φωτογράφος στο Bored Panda. 

 

Στην έκθεσή της «Η Μητέρα ως Δημιουργός», η Γουάνγκ αποτυπώνει τη σχέση της με τον γιο της μέσα από φωτογραφίες διαδοχικών ετών, από την εγκυμοσύνη της έως σήμερα. 

 

 

 

 

 

 

  

«Κάθε χρόνο φωτογραφίζομαι με τον γιο μου και, την επόμενη χρονιά, βγαίνουμε μπροστά από την φωτογραφία της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι διαφορετικές μας στιγμές επικαλύπτονται σε έναν διάλογο με πολλαπλές διαστάσεις και, μέσα από αυτές τις διαστάσεις που "συμπιέζονται" αναδύεται μια νέα αποτύπωση και οπτικοποίηση της Μητρότητας».

 

«Η Μητέρα είναι μία καλλιτέχνις που αφιερώνεται στο έργο της, με οδηγό τη σοφία της», λέει η Γουάνγκ. «Η Μητέρα όχι μόνο δημιουργεί ζωή αλλά και ένα συνεχές και ρευστό πλέγμα εμπειρίας ανάμεσα στην ίδια και στο Παιδί».