Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων ενός εμπορικού κέντρου είπαν πως δεν θα επιτρέψουν φέτος να στηθεί χριστουγεννιάτικη φάτνη εκεί για να μην «ενοχληθούν» οι πελάτες που δεν είναι θρήσκοι. 

 

Η απόφαση που έλαβαν στο Thistles Centre, της πόλης Στίρλινγκ στη Σκωτία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις επειδή απαγορεύοντας την φάτνη, την οποία πρότεινε μια θρησκευτική ομάδα, το «εμπορικό κέντρο απέτυχε να αναγνωρίσει το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων». 

 

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες επιμένουν στην απόφασή τους, εξηγώντας πως ήθελαν να είναι «θρησκευτικά και πολιτικά ουδέτεροι». 

 

«Από την μία προωθούν έντονα τα Χριστούγεννα για οικονομικό κέρδος, κι από την άλλη δηλώνουν θρησκευτικά ουδέτεροι, μην επιτρέποντας την φάτνη. Καταλαβαίνουμε πως κανείς δεν θέλει θρησκευτικούς ή πολιτικούς κήρυκες σε ένα εμπορικό κέντρο, αλλά εμείς απλώς ζητήσαμε μια φάτνη, που θα ήταν στελεχωμένη ώστε όποιος θέλει να ρωτάει», σχολίασε μέλος της Catholic Legion of St Mary's Association. 

 

Ωστόσο εκπρόσωπος του εμπορικού κέντρου απάντησε: «Οι πελάτες μας έρχονται για να απολαύσουν μια διασκεδαστική δραστηριότητα χωρίς να υπόκεινται στα θρησκευτικά πιστεύω μιας ομάδας».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr