Η Ατλέτικο Μαδρίτης βάζει υποθήκη το νέο στάδιο «Wanda Metropolitano», προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει χρέος 200 εκατομμύριων ευρώ, από δύο δάνεια που πήρε για να πληρώσει τις εργασίες του σταδίου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων Palco23.

 

Οι «ροχιμπλάνκος» θα πάρουν αυτό το ποσό από την Inbursa, μια εταιρεία που ανήκει στον Μεξικανό μεγιστάνα, Κάρλος Σλιμ, από τον οποίο είχαν εξασφαλίσει 160 εκατομμύρια ευρώ, ως μέρος προηγούμενου δανεισμού, προχωρώντας τώρα στην αλλαγή των όρων και την επέκτασή του.

 

Το δάνειο από την Inbursa λήγει το 2020 και η πρόθεση της Ατλέτικο είναι να παραταθεί ο χρόνος αποπληρωμής γι' ακόμη δέκα χρόνια, αποκτώντας έτσι περισσότερο περιθώριο ελιγμών. Με τη λειτουργία αυτή, ο σύλλογος θέλει επίσης να ομαδοποιήσει το χρέος του, χωρίς να το διανείμει σε διαφορετικούς πιστωτές.

 

Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν τον Μάρτιο, αλλά απαιτούν ακόμη την έγκριση της συνεδρίασης των μετόχων, η οποία πρέπει να συνεδριάσει μέχρι το τέλος του έτους.

 

Σε αυτή τη συνάντηση, ο σύλλογος θα συζητήσει επίσης την έγκριση της πώλησης της έκτασης του «Βιθέντε Καλντερόν». Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μαδρίτης έχει ήδη «ανάψει το πράσινο φως» για να κατεδαφιστεί το γήπεδο το 2019.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr