Η αστυνομία της Μάλτας έχει ταυτοποιήσει τουλάχιστον τρεις ανθρώπους ως ενορχηστρωτές της δολοφονίας της δημοσιογράφου και μπλόγκερ, Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, πριν από 13 μήνες. 

 

Αυτό αναφέρει  σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta. Η Καρουάνα Γκαλιζία που ερευνούσε ζητήματα διαφθροράς  σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό της κοντά στην πρωτεύουσα της χώρας Βαλέτα, τον Οκτώβριο του 2017.

 

Στο δημοσίευμα δεν αποκαλύπτονται τα ονόματά των ανθρώπων που η αστυνομία θεωρεί πως σχεδίασαν τη δολοφονία, ωστόσο σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους που ηγούνται της έρευνας και τους οποίους επικαλείται η εφημερίδα, η έρευνα είναι «σε πολύ προχωρημένο στάδιο». Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από την αστυνομία για το δημοσίευμα.

 

Οι πηγές που αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times of Malta δεν έδωσαν καμία ένδειξη για το πόσο πολύ μπορεί να κρατήσει η έρευνα ή για το εάν υπήρξαν νέες συλλήψεις στην υπόθεση.

 

 

Τρεις άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία της έχουν συλληφθεί εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Οι ίδιοι δηλώνουν αθώοι.

 

Το ακριβές κίνητρο για τη δολοφονία παραμένει άγνωστο, ενώ στο δημοσίευμα της Sunday Times αναφέρεται ότι οι ερευνητές εκτιμούν πως οι εγκέφαλοι της δολοφονίας είχαν διαφορετικά κίνητρα και συνεργάστηκαν στο να αναθέσουν το συμβόλαιο θανάτου στους τρεις άνδρες που κατηγορούνται.

 

Με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr