O Christie's «νίκησε» τον Sotheby's σε εβδομάδα γιγαντιαίων δημοπρασιών -Τεράστια ποσά

O Christie's «νίκησε» τον Sotheby's σε εβδομάδα γιγαντιαίων δημοπρασιών -Τεράστια ποσά Facebook Twitter
O πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Το πορτραίτο ενός καλλιτέχνη» δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie's και έχει πλέον το ρεκόρ τιμής πώλησης για έργο εν ζωή καλλιτέχνη
0

Η «μονομαχία» της τελευταίας εβδομάδας των δύο μεγάλων οίκων δημοπρασιών, του οίκου Christie's και του οίκου Sotheby's έληξε με επικράτηση του πρώτου, όσον αφορά τα χρήματα που κατάφερε να συγκεντρώσει. Οι δύο οίκοι δημοπράτησαν πίνακες, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα σε συνολικό πόσο που ξεπέρασε τα 2 δισ. δολάρια. 

Ο Christie's πούλησε έργα τέχνης έναντι 1,1 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο Sotheby's ανακοίνωσε πως πούλησε έργα τέχνης για 835 εκατ. δολάρια, ενώ είχε και άλλες σημαντικές πωλήσεις σε κοσμήματα και ρολόγια. 

Για τον Christie's, οι σημαντικότερες πωλήσεις της εβδομάδας ήταν ο πίνακας του Ντέιβιντ Χόκνεϊ «Το πορτραίτο ενός καλλιτέχνη)» ο ποίος έπιασε 90,3 εκατ. δολάρια, δηλαδή το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για έργο εν ζωή καλλιτέχνη σε δημοπρασία, αλλά και τα 92 εκατ. δολάρια που δόθηκαν για τον πίνακα του Έντουαρντ Χόπερ «Chop Suey». O συγκεκριμένος πίνακας έχει πλέον το ρεκόρ τιμής για έργο Αμερικανού ζωγράφου.

Για τον Sotheby's  ιδιαίτερα σημαντική ήταν η πώληση ενός κολιέ από διαμάντια και μαργαριτάρια που άνηκε στην Μαρία Αντουανέτα. Πουλήθηκε έναντι 36,2 εκατ. δολάρια. Επίσης ο οίκος ανακοίνωσε πως φέτος οι πωλήσεις του σημείωσαν αύξηση 15% σε ιμπρεσιονιστικούς πίνακες και έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης. 

Ο πολύ μικρότερος οίκος Phillip's ανακοίνωσε και αυτός πωλήσεις 88,5 εκατ. δολαρίων μέσα στη βδομάδα. Τα μεγαλύτερα ποσά δόθηκαν για έργα του Ζουάν Μιρό και του Άντι Γουόρχολ.

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ