Θανατική ποινή για τους υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι θέλει ο Σαουδάραβας εισαγγελέας

Θανατική ποινή για τους υπόπτους της δολοφονίας Κασόγκι θέλει ο Σαουδάραβας εισαγγελέας Facebook Twitter
O εισαγγελέας Saud al-Mujeb
1

Tη θανατική ποινή θα επιδιώξουν οι εισαγγελικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας για τους πέντε κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι.

Αίσθηση προκαλεί ωστόσο πως ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Συνολικά οι αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε 11 άτομα. Για τους 5 που αντιμετωπίζουν την πιθανότητα της θανατικής ποινής οι αρχές ανέφεραν πως είχαν άμεση ανάμειξη στο να «διατάξουν και να εκτελέσουν το έγκλημα». 

Την ίδια στιγμή, το γραφείο του εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε πως οι Σαουδάραβες πράκτορες, ανάμεσα τους άνθρωποι που αποτελούν το προσωπικό ασφαλείας του διαδόχου, είχαν εντολή να απαγάγουν τον Κασόγκι, αλλά αποφάσισαν να τον σκοτώσουν όταν αντιστάθηκε.

Εκπρόσωπος του εισαγγελέα ανέφερε πως ο διάδοχος Μπιν Σαλμάν δεν εμπλέκεται στο έγκλημα.

Προηγούμενη αναφορά των Σαουδαράβων που βασιζόταν σε ευρήματα έκανε λόγο για «προμελετημένο έγκλημα». 

Άλλη διαφοροποίηση είναι πως οι Σαουδάραβες  ανακοίνωσαν πως ο θάνατος του Κασόγκι προήλθε από «υπερβολική δόση ηρεμιστικών» και ακολούθησε ο διαμελισμός του. Τουρκικές αναφορές είχαν κάνει λόγο για θάνατο από ασφυξία με τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Η αναφορά αυτή έρχεται μετά από δημοσίευμα των Νew York Times που ανέφερε πως στα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας ακούγεται η φράση «Πες το στο αφεντικό σου», που πιστεύεται πως αναφέρεται στον διάδοχο. 

Την ίδια στιγμή οι Σαουδάραβες ανακοίνωσαν πως θα ζητήσουν το ηχητικό υλικό από τη μέρα της δολοφονίας από τις τουρκικές αρχές. 

Πάντως, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου περιέγραψε τις ανακοινώσεις της σαουδαραβικής δικαιοσύνης ως «ανεπαρκείς» και επέμεινε στη θέση της χώρας του πως πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ε ναι, φυσικά και δεν υπάρχει εμπλοκή του πρίγκιπα. Εντύπωση θα έκανε αν έκρινε πως υπήρχε. Τότε θα αποκεφάλιζαν όλα τα μέλη του δικαστηρίου επειδή, μη ξεχνιόμαστε, μιλάμε για μια ανεπτυγμένη χώρα που ζει στο σήμερα.