Brexit: Μαζικές παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης

Brexit: Μαζικές παραιτήσεις των υπουργών της κυβέρνησης Facebook Twitter
EPA
1

Σε μεγάλη κρίση βουτάει η Βρετανία λίγες ώρες μετά τη συμφωνία για το Brexit καθώς μέσα σε λίγες ώρες  υποβάλλουν, ο ένας πίσω από τον άλλον, την παραίτησή τους οι υπουργοί της κυβέρνησης Μέι.

Την παραίτησή της υπέβαλε πριν από λίγη ώρα η Σουέλα Μπρέιβερμαν, υφυπουργός για το Brexit: «Αδυνατώ πλέον να στηρίξω ειλικρινώς τη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες το υπουργικό συμβούλιο", ανέφερε σε επιστολή της».

Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της ως συμβούλου στο υπουργείο Παιδείας η Αν-Μαρί Τρεβέλιαν, βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος, εκφράζοντας ανησυχίες για τη συμφωνία της κυβέρνησης για το Brexit.

Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Brexit υπέβαλε ο Ντόμινικ Ράαμπ, στον απόηχο της έγκρισης της Συμφωνίας Αποχώρησης από την ΕΕ από το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο.


Λίγο αργότερα ανακοίνωσε την παραίτηση της και η υπουργός Εργασίας, Έστερ Μακβέι.«Η συμφωνία δεν τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», έγραψε στην επιστολή παραίτησής της.

Η Έστερ ΜακΒέι είναι η τρίτη υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης που παραιτείται σήμερα. Προηγήθηκαν ο υπουργός αρμόδιος για το Brexit και ο υπουργός αρμόδιος για την Βόρεια Ιρλανδία Σέλις Βάρα. Την παραίτηση της ανακοίνωσε και η υφυπουργός για το Brexit, Σουέλα Μπρέιβερμαν.

Η απώλεια του κορυφαίου υπουργού σε σχέση με το Brexit συνιστά μεγάλο πλήγμα για την πρωθυπουργό Μέι, καθώς δυσκολεύει η προσπάθειά της να πείσει τους δεκάδες επιφυλακτικούς ή εχθρικούς προς τη συμφωνία Συντηρητικούς βουλευτές να την υπερψηφίσουν.

Ο κ. Ράαμπ ανέφερε ότι η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να στηρίξει τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης. Στη επιστολή παραίτησης εκτιμά ότι οι όροι για τη Β. Ιρλανδία είναι «πολύ πραγματική απειλή για την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου». Προσθέτει ότι δεν μπορεί να στηρίξει την παραμονή της χώρας σε μία τελωνειακή ένωση χωρίς ημερομηνία λήξης και με την ΕΕ να διαθέτει βέτο κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από αυτήν.

Νωρίτερα, την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Βόρειας Ιρλανδίας είχε υποβάλει ο Σέιλες Βάρα.

Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Βάρα σημειώνει ότι η συμφωνία αφήνει το Ηνωμένο Βασίλειο «σε μία ενδιάμεση κατάσταση χωρίς χρονικό περιορισμό ως προς το πότε εν τέλει θα γίνουμε κυρίαρχο έθνος»

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια