Σκωτία - Brexit: Κακό για την οικονομία το σχέδιο συμφωνίας

Σκωτία - Brexit: Κακό για την οικονομία το σχέδιο συμφωνίας Facebook Twitter
Η Νίκολα Στέρτζον (EPA)
0

Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον χαρακτήρισε κακό για την οικονομία της Σκωτίας το σχέδιο συμφωνίας του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

Η Στέρτζον εκτίμησε πως η έγκριση του σχεδίου θα είναι «δύσκολο να επιτευχθεί». 

Κατά την ίδια, η Τερέζα Μέι «µετά βίας μπορεί να ενώσει το υπουργικό της συμβούλιο για αυτή τη συμφωνία και θα παλέψει να κερδίσει την πλειοψηφία για αυτήν στο κοινοβούλιο».


«Αν αυτή η συμφωνία απορριφθεί από το κοινοβούλιο, η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διασφαλίσει μια καλύτερη», συμπλήρωσε η η ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

Μπαρνιέ: Αποφασιστικό και κρίσιμο βήμα

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ένα αποφασιστικό, κρίσιμο βήμα» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο παραδέχθηκε πως η διασφάλιση μιας «ήπιας εξόδου» του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει «δυνητικά δύσκολη και ο δρόμος είναι μακρύς».

Ο Μπαρνιέ εξήγησε ότι βρέθηκε μια λύση ώστε να αποφευχθούν τα «σκληρά σύνορα» μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας


Σε ερώτηση αν είναι εφικτές περαιτέρω διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία αυτή, ο ίδιος σχολίασε πως πρέπει «όλοι» να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και στις δύο πλευρές».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM