Η Σκωτσέζα πρωθυπουργός Νίκολα Στέρτζον χαρακτήρισε κακό για την οικονομία της Σκωτίας το σχέδιο συμφωνίας του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες για το Brexit.

 

Η Στέρτζον εκτίμησε πως η έγκριση του σχεδίου θα είναι «δύσκολο να επιτευχθεί». 

 

Κατά την ίδια, η Τερέζα Μέι «µετά βίας μπορεί να ενώσει το υπουργικό της συμβούλιο για αυτή τη συμφωνία και θα παλέψει να κερδίσει την πλειοψηφία για αυτήν στο κοινοβούλιο».


«Αν αυτή η συμφωνία απορριφθεί από το κοινοβούλιο, η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να διασφαλίσει μια καλύτερη», συμπλήρωσε η η ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP).

 

Μπαρνιέ: Αποφασιστικό και κρίσιμο βήμα

 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, χαρακτήρισε τη συμφωνία «ένα αποφασιστικό, κρίσιμο βήμα» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

 

Ωστόσο παραδέχθηκε πως η διασφάλιση μιας «ήπιας εξόδου» του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει «δυνητικά δύσκολη και ο δρόμος είναι μακρύς».

 

Ο Μπαρνιέ εξήγησε ότι βρέθηκε μια λύση ώστε να αποφευχθούν τα «σκληρά σύνορα» μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας


Σε ερώτηση αν είναι εφικτές περαιτέρω διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία αυτή, ο ίδιος σχολίασε πως πρέπει «όλοι» να αναλάβουν τις ευθύνες τους «και στις δύο πλευρές».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr