H Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τα LGBT θέματα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

H Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τα LGBT θέματα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Facebook Twitter
0

Η Σκωτία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που εντάσσει τη διδασκαλία των LGBTI δικαιωμάτων στο σχολικό πρόγραμμα, σε αυτό που οι ακτιβιστές χαρακτηρίζουν ως ιστορική στιγμή.

Τα δημόσια σχολεία θα πρέπει στο εξής να διδάσκουν στα παιδιά την ιστορία των κινημάτων για την LGBTI ισότητα, καθοδηγώντας τους στον αγώνα για την καταπολέμηση του σχολικού bullying, της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας και στην εξερεύνηση της LGBTI ταυτότητας.

Η κυβέρνηση της Σκωτίας έκανε δεκτές όλες τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί από την ομάδα «Ώρα για Συμπεριληπτική Εκπαίδευση» που εργάζεται για την LGBTI συμπεριληπτικότητα στην εκπαίδευση.

O Jordan Daly, συνιδρυτής της ομάδας δήλωσε: «Είναι μνημειώδης νίκη για την καμπάνια μας και ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η συμπερίληψη της LGBT εκπαίδευσης είναι παγκόσμια πρωτιά. Σε καιρούς παγκόσμιας αβεβαιότητας, αυτή η νίκη στέλνει ισχυρό και ξεκάθαρο μήνυμα στους LGBTI νέους ότι τους εκτιμάμε, εδώ στη Σκωτία».

Ο αναπληρωτής υπουργός John Swinney ανέφερε: «Η Σκωτία θεωρείται ήδη μια από τις προοδευτικές χώρες στην Ευρώπη για την LGBTI ισότητα. Το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να υποστηρίζει τον καθένα, ώστε να καταφέρνει το καλύτερο με βάση τις δυνατότητές του. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα να είναι τόσο πολύπλευρο όσο και οι ίδιοι οι μαθητές». 

Η Σκωτία συχνά βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες χώρες της Ευρώπης για τη ζωή των LGBTI, παρόλο που αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1980, 13 χρόνια μετά από την Αγγλία και την Ουαλία.

Το 2016, η πρώην ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Kezia Dugdale χαρακτήρισε το κοινοβούλιο της χώρας ως «το πιο γκέι στον κόσμο», αφού 4 στους 6 ηγέτες των κομμάτων του αυτοπροσδιορίζονταν ως γκέι ή bisexual.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM