Οργή για τον Κουρτς που μίλησε για συνεργασία ανάμεσα σε διασώστες και διακινητές προσφύγων

Οργή για τον Κουρτς που μίλησε για συνεργασία ανάμεσα σε διασώστες και διακινητές προσφύγων Facebook Twitter
0

Οι ισχυρισμοί του Σεμπάστιαν Κουρτς για συνεργασία ανάμεσα σε διασώστες ανθρώπων που κινδυνεύουν στην θάλασσα και διακινητές προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο έχουν επισύρει έντονη κριτική από διάφορες πλευρές.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση σε σημερινή συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατονόμασε συγκεκριμένα το πλοίο Aquarius 2, το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γιατρούς χωρίς σύνορα και από την οργάνωση SOS Mediterranee.

Για κατηγορίες που κατά κανέναν τρόπο δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικά στοιχεία και παρουσιάζουν διαστρεβλωμένη την πραγματική κατάσταση στην Μεσόγειο, επικρίνει τον καγκελάριο σε ανακοίνωσή της η διεθνής οργάνωση «Γιατροί χωρίς σύνορα».

«Είναι εύκολο να προσάπτει κανείς σε άλλους την ευθύνη για να αποσπάσει την προσοχή από την δική του αποτυχία, όπως επίσης είναι αισχρό να θέλει να συγκεντρώσει με αυτόν τον τρόπο φτηνούς λαϊκίστικους βαθμούς», καταγγέλλει ο μέχρι πρότινος, επί δεκαετίες, πρόεδρος της Αυστριακής Διακονίας, Μίχαελ Καλούπκα.

Οι ισχυρισμοί του καγκελάριου καταδικάζονται από το μεγαλύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το Σοσιαλδημοκρατικό, το οποίο ζητά να υπάρχει περισσότερη αντικειμενικότητα στην όλη συζήτηση.

Το δεύτερο κόμμα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ, ασκώντας κριτική στην συνέντευξη του Σεμπάστιαν Κουρτς, κατηγορεί τον καγκελάριο για διπλοπροσωπία, καθώς, όπως επισημαίνει, «από την μία πλευρά διηγείται συνεχώς την ιστορία του νέου ύφους στην πολιτική και από την άλλη πλευρά δίνει συνεντεύξεις, στις οποίες κάνει κυρίως ένα και το αυτό, να υποδαυλίζει το παιχνίδι με τον φόβο των ανθρώπων και να προωθεί με τον τρόπο αυτό όλο και περισσότερο τον διχασμό στην κοινωνία».

Στη συνέντευξή του ο Σεμπάστιαν Κουρτς κατήγγειλε ότι «μερικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υπονομεύουν τον σαφή στόχο των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στην Ευρώπη. Και αυτό το κάνουν όχι μόνον με τον στόχο να σώσουν ζωές, αλλά μαζί με τους διακινητές να φέρουν ανθρώπους στην Ευρώπη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM