Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα νεολιθικό χωριό στο Δέλτα του Νείλου

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα νεολιθικό χωριό στο Δέλτα του Νείλου Facebook Twitter
EPA
0

Γάλλοι και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα από τα παλαιότερα χωριά στο Δέλτα του Νείλου, που χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Τελ Σαμάρα, στην περιφέρεια της Ντακάλια.

Κτίσματα αυτής της περιόδου (4200-2900 π.Χ.) δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος Αρχαιοτήτων, Αϊμάν αλ Ασμάουι. Η κοινότητα Σαΐς, στο κυβερνείο της Γάρμπια, είναι η μοναδική που είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή.

Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν πολλές αποθήκες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα οστών ζώων και υπολείμματα τροφών, καθώς και διάφορα κεραμικά και λίθινα εργαλεία.

Η ανακάλυψη «επιβεβαιώνει την παρουσία σταθερών κοινοτήτων στις ζώνες του Δέλτα πριν από την 5η χιλιετία π.Χ», εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλοαιγυπτιακής αποστολής, Φρεντερίκ Ζεγιό.

Οι ανασκαφές που εκτελούνται στο Τελ Σαμάρα από το 2015 πρόσφεραν μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις προϊστορικές κοινότητες που ζούσαν στο Δέλτα χιλιάδες χρόνια πριν από την Αρχαϊκή Περίοδο της αρχαίας Αιγύπτου, πρόσθεσε.

Η Αρχαϊκή Περίοδος περιλαμβάνει τις πρώτες φαραωνικές δυναστείες (περί το 3000 π.Χ.).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM