Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα νεολιθικό χωριό στο Δέλτα του Νείλου

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα νεολιθικό χωριό στο Δέλτα του Νείλου Facebook Twitter
EPA
0

Γάλλοι και Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα από τα παλαιότερα χωριά στο Δέλτα του Νείλου, που χρονολογείται από τη Νεολιθική Εποχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Τελ Σαμάρα, στην περιφέρεια της Ντακάλια.

Κτίσματα αυτής της περιόδου (4200-2900 π.Χ.) δεν είχαν εντοπιστεί ποτέ ξανά στο παρελθόν στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος Αρχαιοτήτων, Αϊμάν αλ Ασμάουι. Η κοινότητα Σαΐς, στο κυβερνείο της Γάρμπια, είναι η μοναδική που είχε ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στην περιοχή.

Κατά τις ανασκαφές βρέθηκαν πολλές αποθήκες που περιείχαν μεγάλη ποσότητα οστών ζώων και υπολείμματα τροφών, καθώς και διάφορα κεραμικά και λίθινα εργαλεία.

Η ανακάλυψη «επιβεβαιώνει την παρουσία σταθερών κοινοτήτων στις ζώνες του Δέλτα πριν από την 5η χιλιετία π.Χ», εξήγησε ο επικεφαλής της γαλλοαιγυπτιακής αποστολής, Φρεντερίκ Ζεγιό.

Οι ανασκαφές που εκτελούνται στο Τελ Σαμάρα από το 2015 πρόσφεραν μια μοναδική ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις προϊστορικές κοινότητες που ζούσαν στο Δέλτα χιλιάδες χρόνια πριν από την Αρχαϊκή Περίοδο της αρχαίας Αιγύπτου, πρόσθεσε.

Η Αρχαϊκή Περίοδος περιλαμβάνει τις πρώτες φαραωνικές δυναστείες (περί το 3000 π.Χ.).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συγκινητικό μήνυμα του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Διεθνή / Ο (συγκινητικός) λόγος του βασιλιά Κάρολου για το Πάσχα: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά»

Το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του βασιλιά Καρόλου, που μεταδόθηκε στον καθεδρικό ναό του Ουόρσεστερ σήμερα Μεγάλη Πέμπτη για την εκκλησία της Αγγλίας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ