Νέα ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία

Νέα ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία Facebook Twitter
(EPA)
0

Λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στο Κέμνιτς άγνωστοι επιτέθηκαν σε 20χρονο αλλοδαπό στην πόλη Βίσμαρ της ανατολικής Γερμανίας.  

Oπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, ο νεαρός, συριακής καταγωγής, επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ της Τετάρτης, όταν τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι, απευθύνοντας του υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Στη συνέχεια του επιτέθηκαν. Δύο από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, ενώ ένας άλλος τον χτύπησε με σιδερένια αλυσίδα στους ώμους και στα πλευρά.

Ακόμη και όταν σωριάστηκε στο έδαφος συνέχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια διέφυγαν. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη και αιματώματα στο πρόσωπο και στον θώρακα.

Η αστυνομία ερευνά το συμβάν και αναζητεί αυτόπτες μάρτυρες.

Η νέα ξενοφοβική επίθεση σημειώνεται λίγες μέρες μετά τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων στους δρόμους του Κέμνιτς.

Μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου στελεχών εγκληματολογικών υπηρεσιών (BDK) εξέφρασε την άποψη ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός έχουν πλέον εδραιωθεί σε τμήματα της γερμανικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον Φίντλερ, οι ακροδεξιοί δράστες «αισθάνονται να τους στηρίζει ένα κομμάτι του πληθυσμού και κατ' αυτόν τον τρόπο δικαιολογούν τις πράξεις τους απέναντι στον εαυτό τους». Η πολιτική θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, τόσο στο κομμάτι της καταστολής με μία αντιμετώπιση «σκληρή, αλλά με όρους του κράτους δικαίου», όσο και στο κομμάτι της πρόληψης, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του BDK.

 

Νέες κινητοποιήσεις στο Κέμνιτς

Στο μεταξύ, νέες διαδηλώσεις ακροδεξιών αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που θα επισκέπτεται την πόλη ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ για έναν «διάλογο με τους πολίτες», σε μία εμφανή προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση.

Η ακροδεξιά πρωτοβουλία Pro Chemnitz καλεί σε κινητοποιήσεις για την «υποδοχή» του χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτα τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Από την πλευρά της η αστυνομία της Σαξονίας έχει ήδη δεχθεί ενισχύσεις από άλλα έξι ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, ώστε να μην επαναληφθούν τα έκτροπα των τελευταίων ημερών.

Τη Δευτέρα γνωστά συγκροτήματα της ροκ, πανκ και ραπ μουσικής θα πραγματοποιήσουν μία μοναδική, κοινή εμφάνιση με δωρεάν είσοδο στο κέντρο του Κέμνιτς, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ακροδεξιά βία.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων το πιο γνωστό πανκ συγκρότημα της Γερμανίας, Die Toten Hosen, οι ράπερ Marteria & Casper, καθώς και το τοπικό συγκρότημα Kraftklub. Χιλιάδες άτομα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέσω Facebook.

Mε πληροφορίες από Deutsche Welle, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM