Νέα ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία

Νέα ρατσιστική επίθεση στη Γερμανία Facebook Twitter
(EPA)
0

Λίγες μέρες μετά τα επεισόδια στο Κέμνιτς άγνωστοι επιτέθηκαν σε 20χρονο αλλοδαπό στην πόλη Βίσμαρ της ανατολικής Γερμανίας.  

Oπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, ο νεαρός, συριακής καταγωγής, επέστρεφε στο σπίτι του το βράδυ της Τετάρτης, όταν τον πλησίασαν τρεις άγνωστοι, απευθύνοντας του υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

Στη συνέχεια του επιτέθηκαν. Δύο από αυτούς άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο, ενώ ένας άλλος τον χτύπησε με σιδερένια αλυσίδα στους ώμους και στα πλευρά.

Ακόμη και όταν σωριάστηκε στο έδαφος συνέχισαν να τον χτυπούν. Στη συνέχεια διέφυγαν. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη και αιματώματα στο πρόσωπο και στον θώρακα.

Η αστυνομία ερευνά το συμβάν και αναζητεί αυτόπτες μάρτυρες.

Η νέα ξενοφοβική επίθεση σημειώνεται λίγες μέρες μετά τις συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών και αριστερών οργανώσεων στους δρόμους του Κέμνιτς.

Μιλώντας σήμερα στην εφημερίδα Handelsblatt, ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου στελεχών εγκληματολογικών υπηρεσιών (BDK) εξέφρασε την άποψη ότι ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός έχουν πλέον εδραιωθεί σε τμήματα της γερμανικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον Φίντλερ, οι ακροδεξιοί δράστες «αισθάνονται να τους στηρίζει ένα κομμάτι του πληθυσμού και κατ' αυτόν τον τρόπο δικαιολογούν τις πράξεις τους απέναντι στον εαυτό τους». Η πολιτική θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα, τόσο στο κομμάτι της καταστολής με μία αντιμετώπιση «σκληρή, αλλά με όρους του κράτους δικαίου», όσο και στο κομμάτι της πρόληψης, προειδοποιεί ο αντιπρόεδρος του BDK.

 

Νέες κινητοποιήσεις στο Κέμνιτς

Στο μεταξύ, νέες διαδηλώσεις ακροδεξιών αναμένονται το βράδυ της Πέμπτης, την ώρα που θα επισκέπτεται την πόλη ο πρωθυπουργός της Σαξονίας Μίχαελ Κρέτσμερ για έναν «διάλογο με τους πολίτες», σε μία εμφανή προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση.

Η ακροδεξιά πρωτοβουλία Pro Chemnitz καλεί σε κινητοποιήσεις για την «υποδοχή» του χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτα τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Από την πλευρά της η αστυνομία της Σαξονίας έχει ήδη δεχθεί ενισχύσεις από άλλα έξι ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας, ώστε να μην επαναληφθούν τα έκτροπα των τελευταίων ημερών.

Τη Δευτέρα γνωστά συγκροτήματα της ροκ, πανκ και ραπ μουσικής θα πραγματοποιήσουν μία μοναδική, κοινή εμφάνιση με δωρεάν είσοδο στο κέντρο του Κέμνιτς, σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ακροδεξιά βία.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεταξύ άλλων το πιο γνωστό πανκ συγκρότημα της Γερμανίας, Die Toten Hosen, οι ράπερ Marteria & Casper, καθώς και το τοπικό συγκρότημα Kraftklub. Χιλιάδες άτομα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή μέσω Facebook.

Mε πληροφορίες από Deutsche Welle, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΒΙΝΤΕΟ

Διεθνή / Ιράν: «Ανανεώνουμε το οπλοστάσιό μας ταχύτερα από πριν» - Βίντεο από υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, απαθανατίζει τον διοικητή της Αεροδιαστημικής Δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης, να επιθεωρεί υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις άγνωστης τοποθεσίας
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ

Διεθνή / Η κρίση στο Ιράν παραμερίζει τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης από την ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αναμένεται να ανατρέψει τα σχέδια των ηγετών να συζητήσουν την οικονομία και τον προϋπολογισμό της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ καλεί την ΕΕ να διακόψει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ εντός 48 ωρών

Κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, την Κυριακή, ο Ισπανός πρωθυπουργός και η υποψήφια των Σοσιαλιστών, Μαρία Χεσούς Μοντέρο επιβεβαίωσαν ότι θα ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τη Συμφωνία Σύνδεσης με το Ισραήλ
THE LIFO TEAM