Η ανατριχιαστική υπόθεση του συγγραφέα που δολοφόνησε ανθρώπους και εμπνεύστηκε τις ιστορίες των βιβλίων του

Η ανατριχιαστική υπόθεση του συγγραφέα που δολοφόνησε ανθρώπους και εμπνεύστηκε τις ιστορίες των βιβλίων του Facebook Twitter
0

Ένας αναγνωρισμένος Κινέζος συγγραφέας, ο οποίος δολοφόνησε τέσσερις ανθρώπους και χρησιμοποίησε την εμπειρία ως πρώτη ύλη στα βιβλία του, καταδικάστηκε σε θάνατο, δύο δεκαετίες μετά τη διάπραξη των εγκλημάτων. 

Ο 53χρονος Liu Yongbiao και ο συνεργός του, Wang Mouming λήστεψαν και σκότωσαν μία τριμελή οικογένεια καθώς και τον ένοικο ενός ξενώνα πριν από 23 χρόνια. 

Από την ημέρα των φόνων μέχρι σήμερα, ο Liu κατάφερε να καταξιωθεί στη χώρα του ως βραβευμένος συγγραφέας.

Την περασμένη Δευτέρα, το δικαστήριο της πόλης Huzhou στην περιφέρεια Zhejiang ανακήρυξε ενόχους τους δύο κατηγορούμενους για τις κατηγορίες της ληστείας και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αφού αυτοί είχαν ήδη ομολογήσει το έγκλημά τους. Και οι δύο καταδικάστηκαν σε θάνατο. 

Σε μία τηλεοπτική συνέντευξη των περασμένο Αύγουστο, ο Liu αποκάλυψε πως παρότι πράγματι οι φόνοι αυτοί είχαν αποτελέσει έμπνευση για τα βιβλία του, κανένας χαρακτήρας δεν βασίστηκε στα αληθινά θύματα. 

Ο συγγραφέας είχε αναφέρει ακόμη ότι η ανάμνηση των φόνων που τον στοίχειωνε ήταν «χειρότερη και από θάνατο»

Για την ιστορία, στις 29 Νοεμβρίου του 1995, ο Liu και o Wang έδεσαν ένα ζευγάρι -μέσα στον ιδιόκτητο ξενώνα τους-, τον εγγονό τους και έναν ένοικο, πριν δολοφονήσουν και τους τέσσερις με ρόπαλα και σφυριά. 

Δυστυχώς για τις αρμόδιες αρχές, την εποχή εκείνη ο ξενώνας δεν διέθετε κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ενώ δεν διατηρούσε ούτε στοιχεία για τους ενοίκους του. Ως αποτέλεσμα η υπόθεση παρέμεινε άλυτη για 22 χρόνια. 

Τον περασμένο Ιούνιο, αστυνομικοί ανίχνευσαν το DNA του Liu σε μία από τις γόπες των τσιγάρων που εντοπίστηκαν στον τόπο του εγκλήματος, καθώς ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά λόγω της εξέλιξης στα διαγνωστικά τεστ DNA.

Έτσι, αφότου συνέκριναν το δείγμα με αυτά 60.000 ανθρώπων, κατάφεραν να το ταυτοποιήσουν με την οικογένεια Liu στην πόλη Nanling, στην περιφέρεια Anhui. Μέσω αυτής κατέληξαν στον ύποπτό τους, στον Liu Yongbiao, τον οποίο και συνέλαβαν λίγο καιρό αργότερα.  

Στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, ο Liu παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον ένοικο επειδή έμοιαζε πλούσιος. Ωστόσο, το μόνο που κατάφεραν οι δράστες να κλέψουν από το θύμα ήταν ένα ρολόι, ένα δαχτυλίδι και ένα ασήμαντο χρηματικό ποσό που ισοδυναμεί με περίπου €1,50. 

Ο Liu δήλωσε, επίσης, ότι οι φόνοι ήταν τόσο «στυγνοί» που του άξιζε να πεθάνει «100 φορές» για τιμωρία.

Με πληροφορίες από Newsweek

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ