Ανήσυχος δηλώνει τώρα ο Τραμπ για την ρωσική κατασκοπεία

Ανήσυχος δηλώνει τώρα ο Τραμπ για την ρωσική κατασκοπεία Facebook Twitter
EPA
0

Μια εβδομάδα μετά την προσπάθεια του να υποβαθμίσει την ρωσική ανάμειξη στις αμερικάνικες εκλογές ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «πολύ ανήσυχος» για το ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να ευνοήσει τους υποψήφιους των Δημοκρατικών στις εκλογές για το Κογκρέσο το 2018. 

Ο Τραμπ δεν ανέφερε κάποιο επιχείρημα που να ενισχύει τον ισχυρισμό του, πέρα από το να ισχυριστεί πως έχει υπάρξει «πολύ πιο σκληρός» με τη Ρωσία σε σχέση με τους προκατόχους του. 

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Είμαι πολύ ανήσυχος πως η Ρωσία θα προσπαθήσει πάρα πολύ να έχει επιρροή στις επερχόμενες εκλογές. Βασιζόμενοι στο γεγονός πως κανένας πρόεδρος δεν έχει υπάρξει τόσο σκληρός με τη Ρωσία όσο εγώ, θα λειτουργήσουν υπέρ των Δημοκρατικών. Σίγουρα δεν θέλουν τον Τράμπ»!. 

Η συγκεκριμένη ανάρτηση του Τραμπ έρχεται μια εβδομάδα μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς για το γεγονός πως ουσιαστικά υποστήριξε την άποψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές του 2016 και κατηγόρησε τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες για την δημιουργία αυτής της υπόθεσης.

Όταν επέστρεψε στις ΗΠΑ ο Τραμπ προσπάθησε να δικαιολογήσει την απάντηση του λέγοντας πως δεν έχει πειστεί ότι «συγκεκριμένα η Ρωσία» αναμείχθηκε στις αμερικάνικες εκλογές. 

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος Πούτιν αρνήθηκε την ρωσική εμπλοκή στις αμερικάνικες εκλογές, όμως δήλωσε πως προτιμούσε να τις κερδίσει ο Τραμπ «γιατί είχε αναφερθεί στην ανάγκη ομαλοποίησης των αμερικανορωσικών σχέσεων». 

Πάντως το tweet του Αμερικανού προέδρου είναι η έως τώρα σημαντικότερη παραδοχή του Τραμπ για ρωσικές προσπάθειες επιρροής στην αμερικάνικη πολιτική. 

Με πληροφορίες από CNN

  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Διεθνή / Αντόνιο Κόστα: «Αλβανία και Μαυροβούνιο θα μπορούσαν να ενταχθούν στην ΕΕ πριν από τις άλλες χώρες»

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν συχνά υποδείξει το 2030 ως τον στόχο για τις πρώτες εντάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδιαίτερα για την Αλβανία και το Μαυροβούνιο
LIFO NEWSROOM
Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Διεθνή / Οι «δουλειές» της οικογένειας Τραμπ στον Κόλπο και οι επιχειρηματικές συμφωνίες-ρεκόρ 

Θέρετρα γκολφ, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και κρατικά κεφάλαια πυκνώνουν τις σκιές σύγκρουσης ιδιωτικών και δημόσιων συμφερόντων, εν όψει του ταξιδιού του Αμερικανού προέδρου στον Κόλπο
LIFO NEWSROOM
Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Ανάλυση / Γιατί το PKK καταθέτει τώρα τα όπλα: Ο «Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος» και το ευρύτερο πλαίσιο για τους Κούρδους

Τα αίτια και οι στρατηγικές συνέπειες της απόφασης του PKK να καταθέσει τα όπλα και να διαλύσει την ένοπλη πτέρυγα του, στο πλαίσιο της αλλαγής των γεωπολιτικών ισορροπιών.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Διεθνή / Εκλογές στην Αλβανία: Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και εμπλοκή οργανωμένου εγκλήματος

Σε κλίμα έντασης και σοβαρών καταγγελιών για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος διεξήχθηκαν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα να προηγείται καθαρά
LIFO NEWSROOM